6. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 115

6. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 6. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

Maddenin yapısını anlamak için maddenin içinde boşluk olup olmadığına bakmak gerekir. Katı, sıvı ve gaz maddelerin yapısındaki boşlukları, sıkıştırılabilme özelliklerinden anlayabilirsiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 115 Cevabı Meb Yayınları

Süngerin sıkışmasına rağmen kalemin sıkışmaması bu maddelerin hangi özelliğinden kaynaklanmaktadır? Maddelerin iç dünyasında neler olduğunu anlamak için bu soruları cevaplamaya çalışacağız.

  • Cevap:

Hangi Maddeler Sıkışır?
Amaç: Farklı maddelerin sıkışıp sıkışamama özelliklerini gözlemmek

Yapılışı:
1. Şırıngaları numaralandırınız. Birinci şırıngaya içine sığabilecek büyüklükte taş parçası koyunuz. İkinci şırıngaya su, üçüncüye de hava çekiniz.
2. Hazırladığınız şırıngaların uçlarını parmağınızla kapatıp pistonu ittiğinizde sıkışıp sıkışmayacaklarını tahmin ediniz. Tahminlerinizi tabloya kaydediniz.
3. Üç şırınganın da uçlarını sırayla parmağınızla kapatınız. Şırıngaların ağzı kapalıyken şırıngaların pistonunu itiniz ve pistonların hareketlerini gözleyiniz. Gözlemlerinizi tablonuza kaydediniz.

Değerlendirme:

1. Kullandığınız maddelerin sıkışma özelliklerinin aynı olup olmadığını açıklayınız.

  • Cevap: Eğer madde sıvı ise oynar ve hareket edebilir eğer katı ise hareket etmez gaz ise akışkandır ve kabin şeklini alır.

2. En fazla sıkışma özelliği gösteren madde hangisidir? Neden?

  • Cevap:

3. Üç numaralı şırınganın ucu kapalıyken itip bıraktığınızda piston neden geri gelmiş olabilir? Açıklayınız.

  • Cevap:

 

3 yorum yazılmış “6. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 115”

  1. MerhababensanabirşeyyokkidebirDavutoğlulazımamabukadarçokseviyorumseniseviyorumseniseviyorumbenseniçokseviyorumseniseviyorumseniseviyorum.Biratabirşeyvarmı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir