3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 40

3. Sınıf Türkçe ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 3. Sınıf Türkçe ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

Ihlamur Ağacının Kokusu Dinleme İzleme metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 40-41-42-43-44 (Erdemler)

Ihlamur Ağacının Kokusu Dinleme İzleme Metni Cevapları

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 40 Cevabı

HAZIRLIK

1. Çevrenizdeki insanlar, kendilerine kötü davranıldığında neler hissediyor olabilirler?

  • Cevap: Moralleri bozuluyor, kendilerine olan öz güvenleri darbe yiyor. Çok üzülüyorlar. Kalpleri kırılıyor.

2. Biri sizi terslediğinde neler hissediyorsunuz?

  • Cevap: Biri eğer haksız yere beni terslerse moralim çok bozuluyor. Çünkü benim de düşüncelerim duygularım var. İnsanların beni azarlaması terslemesi hoş bir davranış değildir.

1. ETKİNLİK

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 41 Cevabı

Metnin başlığını okuyalım. Metinle ilgili görseli inceleyelim. Sence metinde nelerden söz ediliyor olabilir?

  • Cevap: Doğa sevgisi, insanların doğaya saygı duyması çevremizdeki güzellikler…

“Ihlamur Ağacının Kokusu” adlı metni dikkatle dinleyin. Öğretmeniniz bazı yerlerde metni dinletmeye ara verecek. Metnin gelişimi ve sonucu ile ilgili sorular soracak. Haydi, öğretmeninizin sorularını cevaplayın.

  • Cevap: Öğretmeninizin soracağı sorulara göre cevaplayınız.

2. ETKİNLİK 

Kelime ve kelime guruplarıyla anlamlarını eşleştirelim.

Kötü sözler veya davranışlar yüzünden bir kimsenin üzülmesine sebep olmak ( incitmek )
Yaptığı bir işin yanlış veya uygunsuz sonuç verdiğini anlamak (pişman olmak)
Parası, malı çok olan, rahat yaşayan (zengin)
Gölgesi geniş olan bir tür ağaç (ıhlamur)

3. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 42 Cevabı

Şimdi de öğrendiğimiz kelimelerle cümle yazalım.

zengin: Volkan çok zengin olmuş.
ıhlamur: Ihlamur ağacının gölgesi çok serin olur.
pişman olmak: Arkadaşımı kırdığım için pişman oldum.
incitmek: Ben kimseyi incitemem.

4. ETKİNLİK 

Öğrendiğimiz sözcükleri sözlük defterimize yazmayı unutmayalım.

Sence bu metnin ana fikri nedir?

  • Cevap: Gerçek zenginlik insanın içindeki sevgidir.

5. ETKİNLİK 

Metne farklı bir başlık yazalım.

  • Cevap: GERÇEK ZENGİNLİK

6. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 43 Cevabı

Dinledim, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Kim çok zengin olmak istiyormuş?

  • Cevap: Zerka çok zengin olmak istiyormuş.

2. Kapıda, kolunda çiçeklerle kim duruyormuş?

  • Cevap: Sakallı bir dede duruyormuş.

3. Zerka, dedeye nasıl davranmış?

  • Cevap: Kötü davranmış. Dedeyi kapıdan kovmuş.

4. Zerka’nın davranışı karşısında dede ne yapmış?

  • Cevap: Çok üzülmüş. Sepetindeki ıhlamurları okşayıp “Siz sakın üzülmeyin. Ben sizi hep seveceğim.” diye mırıldanmış.

5. Zerka, arkadaşlarıyla nerede dolaşmış?

  • Cevap: Bahçede dolaşmış.

6. Zerka, ıhlamur çiçeğinin kokusunu nasıl almaya başlamış?

  • Cevap: Ihlamur ağacından özür diledikten sonra ıhlamur çiçeğinin kokusunu almaya başlamış.

7. Zerka, neyi anlamış?

  • Cevap: Gerçek zenginliğin insanın içindeki sevgi olduğunu anlamış.

7. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 44 Cevabı

Çok güzel bir masal dinledik.
Bu masalı canlandırmaya ne dersiniz? Haydi arkadaşlarınızla masalı canlandırın.

  • Cevap: Bu etkinlik sınıfta yapılacaktır.

Zerka’ya bir mektup yazmaya ne dersin? Haydi ona yaşadığı bu olayla ilgili duygu ve düşüncelerimizi dile getiren bir mektup yazalım.

  • Cevap:

(örnek)

20.09.2019

Sevgili Zerka.

Hikayeni dinledim. Tekrar ıhlamur çiçeklerinin kokusunu duymaya başlamana çok sevindim.

Sen doğru olanı yaptın. Büyüklerimize bu şekilde davranmamalıyız. Eğer istemeden birinin kalbini kırarsak senin gibi özür dilemesini bilmeliyiz. Herkese, her şeye sevgi ile yaklaşmalıyız. Senin de anladığın gibi en büyük zenginlik sevgidir.

Hikayen ile bize verdiğin ders için teşekkür ederim. Kendine iyi bak. Hoşça kal…

İmza:
Ahmet ŞİMŞEK

Zaman Mah. Işık Sok. No: 32
Tavşanlı / Kütahya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir