11. Sınıf Felsefe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 129

11. Sınıf Felsefe ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 11. Sınıf Felsefe ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzletilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 129 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Aysun KOLUAÇIK, Haydar Sinan KOLUAÇIK, Rukiye GÜNDOĞDU AVCI, Sarper Serkan AVCI tarafından 160 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Volkan NUR tarafından yapılmış.

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 129 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 129 Cevabı

Metinde geçen “Hiçbir kuşak başlangıçtan başka bir yerden başlayamaz.” yargısıyla Sartre’ın “Varoluş, özden önce gelir.” yargısını karşılaştırınız.

  • Cevap: Her nesnenin bir varoluşu ve bir de özü vardır. Öz, bir nesnenin özelliklerinin değişmez bir bütünüdür, yani insanda öz denen şey kalıtımdır. Varoluş ise evrenin içinde gerçek olarak bulunuşudur bu da insanın düşünceleri, yaptıkları, yapamadıklarıyla kendini gerçekleştirmesidir. Sartre’a göre insanin bir tasarlanma amacı yoktur. Kağıt makasının aksine insan neye yarayacağını bilmeden dünyaya gelir ve varoluşunu, kendisini herhangi bir öze bağlamadan kendisi var eder. Yani insan, önce var olur, sonra da özünü yaratır. Nesnelerde olanın aksine; insan özü, işlevi ve işleyişi kendi var oluşundan önce belirlenmemiştir.

1. Metinden hareketle Türk ve Anzaklı saka neferlerinin yaşadıkları bu olayda gösterdikleri iradeyle varoluşçu felsefenin özgürlük hakkındaki görüşleri arasında ilişki kurulabilir mi? Değerlendiriniz.

  • Cevap: Kurulabilir. Çünkü iki taraf da kendi iradeleri ile üst makamların kurallarını takmayarak kendi varlıkları ile ilgili karar almış ve uygulamışlardır.

2. Yaşanan olaylar, insanların kendi varlığını sorgulamasında neden bu kadar önemlidir? Değerlendiriniz.

  • Cevap: Çünkü insanın bu hayatta bir amacı olmalıdır. İnsan bu dünyada ancak bir amaç uğruna yaşayabilir. Kendi varlığının amacını bulamamış ortaya koyamamış insan ne yazık ki bu Dünyada sadece boş boş nefes alıp veren canlı olmaktan kurtulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir