9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 1. Ünite Giriş Yazma Çalışmaları Cevapları

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Giriş  Sayfa 29, 30, 31, 32 1. Ünite Giriş Yazma Çalışmaları Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 32 Cevabı

Aşağıda verilen açıklamayı ve parçaları dikkate alarak yazma aşamaları doğrultusunda, “Niçin yazıyoruz?”, “Nasıl yazmalıyız?” soruları çerçevesinde serbest metinler yazınız.

  • Cevap:  Yazı yazmak asırlar boyu insanların düşüncelerini ve duygularını yansıtabildiği bir araç olmuştur. Yaşadıklarını, gördüklerini, hissettiklerini bazen hayal gücüyle harmanlayarak bazen de olduğu gibi yazmıştır. İnsanlar bu yazdıklarının bir kısmını kendilerine saklamışlar, bir kısmını da tüm dünyayla paylaşmışlardır.Yazmayı insanlar çoğu zaman bir kaçış olarak görmüşlerdir. İçlerindeki duygu ve düşünceler bazen çok ağırlaşmıştır ve onları yazıya dökerek içlerini boşaltmışlardır. Yani yazıyı insanı ruhsal anlamda rahatlatan bir araç olarak görebiliriz. Özellikle günlükler bunların en önemli örneğidir. Sırlarını, en derin duygularını günlüklerine yazarak insanlar omuzlarından bir yük atar ve dertlerini, sevinçlerini paylaşmış olurlar. Acılarını kağıda dökerek hafifletmiş olurlar.

    Yazmanın daha basit ama belki de topluma daha yararlı bir nedeni de topluma bir şeyler katmaktır. Bazı yazarlar öğretici metinler yazarak okuyucuların bir şeyler öğrenmesini amaçlar. Bu amaca ulaşmak için kitaplar, denemeler yazarlar. Kendi düşüncelerini de söyleyerek topluma düşünmeye, araştırmaya, yazmaya iterler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir