9. Sınıf Kimya Sonuç Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 206

9. Sınıf Kimya ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 9. Sınıf Kimya ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 206 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Başak Aytül AVCI tarafından 223 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Cem ÜLKÜMEN tarafından yapılmış.

9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 206 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

Aşağıdaki metinde numaralandırılmış boşlukları, kutularda verilen kelime ya da kelime gruplarından uygun olan ile tamamlayınız.

Su; doğada………buz……..(1), sıvı su ve su buharı olmak üzere üç fiziksel hâli de bir arada bulunduran önemli bir doğal kaynaktır. Yeryüzünün 3/4’ü sularla kaplı olmasına karşın içilebilir ve kullanılabilir su kaynakları, tatlı su kaynaklarının ancak %0,007’sini oluşturmaktadır. Maalesef çevre kirliliği, tarım alanlarının ………gübrelenmesi……..(2) ve ilaçlanması, iklim değişimi, kentsel büyüme ve……….ormanların……..(3) yok edilmesi gibi faaliyetler su kaynaklarını azaltmakta ve kullanılamaz hâle getirmektedir. Tatlı su kaynaklarından karşılanan her su, içilebilir ve kullanılabilir olmayabilir. Bunun nedenlerinden birisi su sertliğidir. İçerisinde çözünmüş olarak çok miktarda…….kalsiyum……..(4) ve magnezyum iyonları bulunan sular…….sert su……..(5) olarak adlandırılır. İçerisinde çözünmüş olarak bu iyonları bulundurmayan ya da çok az bulunduran sular ise…….yumuşak su……..(6) olarak adlandırılır. Çevre kirliliğini hava, su ve toprak kirliliği olmak üzere üç grupta toplamak mümkündür. Hava kirliliğini, genellikle……azot oksitleri……….(7) (NO ve NO2), karbon dioksit (CO2) ve……..kükürt oksitleri…….(8) (SO2 ve SO3) gibi gaz hâlindeki kirleticiler oluşturur. Hava kirliliği…….insan sağlığı……..(9) ve çevre sorunlarına neden olur. Su ve toprak kirliliğini ise plastikler, deterjanlar………organik………(10) sıvılar, ağır metaller, piller ve endüstriyel atıklar gibi
kirleticiler oluşturur.

  • Cevap:

Aşağıda verilen ifadeleri okuyunuz. İfade doğru ise “D”, yanlış ise “Y” harfini işaretleyiniz.

1. Su kaynaklarının %97’si tuzlu su olarak okyanuslarda ve denizlerde, %3’lük bir kısmı ise tatlı su olarak yer altı ve yer üstü sularında bulunur. (D)
2. Sert sular suyun lezzetini bozar ve ağızda acımsı bir tat bırakır. (D)
3. Hava kirliliğini azaltmak için kükürt, kül ve nem oranı yüksek yakıtlar kullanılmalıdır. (Y)
4. Havadaki asit yağmurlarının oluşumuna neden olan başlıca gaz, metan gazıdır. (Y)
5. Su, vücudun asitik dengesinin korunmasına yardımcı olur. (D)
6. Karbon dioksit gazı sera etkisi yaratarak küresel ısınmaya neden olur. (D)
7. Sodyum, magnezyum, kalsiyum gibi metaller su ve toprağı kirleten ağır metallerdir. (Y)

8. Su ve toprak kirleticilerinden biri de deterjanlardır. (D) 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir