9. Sınıf Fizik Tutku Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 293

9. Sınıf Fizik ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 9. Sınıf Fizik ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Tutku Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 293 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “9. Sınıf Tutku Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Fatma Dilek HEPDOĞRU tarafından 315 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Aysel GÜNEY TÜRKEÇ tarafından yapılmış.

9. Sınıf Tutku Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 293 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

14.Şekil 1’deki nötr iletken K cismi yalıtkan ipe bağlı iken yüklü iletken L cismi şekil 2’deki gibi yaklaştırılıyor. K cismi L cismine çekilip dokunduğunda Şekil 3’teki gibi itiliyor. Bu olaydan,
I. Etki ile elektriklenmenin varlığı
II. Dokunma ile elektriklenmenin varlığı
III. Elektriksel kuvvetin uzaklığın karesi ile ters orantılı olduğu sonuçlarından hangileri çıkarılabilir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: C

15.Şekildeki yalıtkan sürtünmesiz yatay düzlemdeki – qX , + qY , – qZ yüklü küreler dengededir. Buna göre kürelerin yüklerinin büyüklükleri arasındaki ilişki nedir?

  • Cevap: E

16) Şekildeki 3r ve 4r yarıçaplı K ve L iletken küreleri +6q ve +8q yüklüdür. Küreler yalıtkan saplarından tutularak birbirine dokunduruluyor. Buna göre aşağıdaki yargılardan hangisi doğru olur?
A) K’den L’ye -2q yükü geçer.
B) L’den K’ye -3q yükü geçer.
C) K’den L’ye -3q yükü geçer.
D) K’den L’ye -q yükü geçer.
E) Küreler arasında yük geçişi olmaz.

  • Cevap: E

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir