9. Sınıf Fizik MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 238

9. Sınıf Fizik ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 9. Sınıf Fizik ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Enerji İletim Yolları Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 5. Ünite Isı ve Sıcaklık Sayfa 238, 239, 240 Enerji İletim Yolları Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Enerji İletim Yolları Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 5. Ünite Isı ve Sıcaklık Sayfa 238, 239, 240 Enerji İletim Yolları Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 239 Cevabı

Maddelerin ısı iletiminin yalnızca taneciklerinin yakınlığı açısından değerlendirildiğini varsayınız. Buna göre,

a) Maddenin sıcaklığı arttırıldığında madde üzerindeki ısı iletimi bu durumdan nasıl etkilenir? Açıklayınız.

b) Sıvı ve gaz hâldeki maddelerde ısının neden iletim yoluyla iyi transfer edilemediğini açıklayınız.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 240 Cevabı

Etek ucu kalorifer peteklerinin üzerine gelen perdelerin etek ucunun dalgalanma sebebi nedir?

Kalorifer petekleri, sıhhi tesisatta ısınmayı sağlayan radyatörler görevi görmektedir. Günümüzde alttan ısıtma sistemlerinin geliştirilmesi nedeniyle petekler devre dışı bırakılsa da yaygın olarak da kullanılmaya devam etmektedir. Peteklerden çıkan sıcak hava, ortamı kurutmaktadır. Bunun için peteklere su asılarak buharlaşma ile hava nemlendirilmeye çalışılmaktadır.

Kalorifer peteklerinden gözle görülmese de sıcak hava dalgası çıkmaktadır. Bu da anca etek ucu kalorifer peteğinin üstüne düşen perdenin hareket etmesiyle anlaşılmaktadır. Etek ucu peteğin üzerine düşen perde harekete geçer. Zamanla perdenin renginin de değiştiği görülür. Çünkü petekten atık maddeler de gaz yoluyla çıkmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir