9. Sınıf Fizik MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 176

9. Sınıf Fizik ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 9. Sınıf Fizik ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Öteleme Kinetik Enerjisi Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite Enerji Sayfa 176, 177 Öteleme Kinetik Enerjisi Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Öteleme Kinetik Enerjisi Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite Enerji Sayfa 176, 177 Öteleme Kinetik Enerjisi Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 177 Cevabı

1. Kamyonun kasasındaki kütleler arttırıldıkça tahta bloğun yer değiştirmesi nasıl olmuştur?

2. Kamyonun hızı artırılınca tahta bloğun yer değiştirmesi nasıl olmuştur?

3. Kinetik enerji, kütle ve hız arasında nasıl bir ilişki kurarsınız?

Kinetik enerji hareketli bir cisimde var olur ve formülü:

KE= 1/2.m.V2 dir. 
Yani kinetik enerji,kütle ve hızın karesi ile doğru orantılıdır.Kütle artışı da hız artışı da kinetik enerjinin artmasına,azalması azalmasına neden olur.Hızın değişimi kütle değişiminden daha da fazla etkiler çünkü karesi ile orantılıdır. 

4. Bir kelebek ile sinek kuşunun kanat çırpışlarındaki kinetik enerjilerini karşılaştırınız.

Cisimlerin hareketlerinden dolayı sahip oldukları enerji türü kinetik enerji olarak adlandırılmaktadır. Hareket halindeki bir araç, futbolcunun vurduğu futbol topu, akan bir ırmak gibi hareket halindeki tüm cisimler kinetik enerji barındırmaktadırlar. Sinek kuşunun en önemli özelliklerinden biri saniyede 200 den fazla kanat çırpabilmesidir. Bu özelliği ona üstün bir manevra kabiliyeti kazandırmaktadır. Bunun aksine ortalama bir kelebek saniyede 3 kez kanat çırpabilmektedir. Kinetik enerji açısından bir sinek kuşunun kanatlarında depolanan kinetik enerji, bir kelebeğin kanatlarındaki kinetik enerjiden oldukça fazladır. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir