9. Sınıf Din Kültürü Nev Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 59

9. Sınıf Din Kültürü ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 9. Sınıf Din Kültürü ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Nev Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 59 Cevabı

9. Sınıf Nev Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 59 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

Soru:

1. İbadet, mükellef, salih amel ve ihlas kavramlarının anlamlarını sözlük ve ansiklopedilerden araştırınız.

  • Cevap:  İbadet: “Kulun Allah’a karşı sevgi, saygı ve bağlılığını gösteren duygu, düşünce ve davranış biçimleri için kullanılan terim.”dir.Mükellef: Bir şeyi yapma zorunluluğu olan, yükümlü demektir. Dini terim olarak Allah’ın emir ve yasaklarını yapmakla yükümlü ve sorumlu kişiye mükellef denir.

    Salih amel: Salih amel, iyi, güzel, faydalı iş ve davranış demektir. Allah’ın rızasına, kişinin ve toplumun menfaatine uygun, iyi bir niyet ile yapılan her güzel iş, söz ve davranış salih ameldir.

    İhlas: Tutum ve davranışlarda sadece Allah’ın hoşnutluğunu gözetme, sözün öze uyması, riyakâr ve iki yüzlülükten uzak olma.

2. İbadetin amacı ve önemi hakkında bilgiler edininiz.

  • Cevap:  İbadet; kulun, Allah Teâlâ’ya karşı tekbir, hamd, şükür gibi vazifelerini, Onun emrettiği tarzda yerine getirmesidir. İbadetin amacı, Allah’ın bizlere vermiş olduğu maddi manevi nimetlere şükrümüzü göstermek ve O’nun rızasını kazanmaktır.İbadet eden insan Allah’ın rızasını kazanma yolunda önemli bir adım atar. Allah’ın rızasını kazanın insanın gideceği yer de Cennettir, biiznillah. Bu bakımdan ibadet önemli bir yere sahiptir.

3. Çevrenizde ibadetlerle ilgili konuşmalarda ne gibi kavramların kullanıldığını belirleyerek bunların anlamlarını sözlüklerden araştırınız.

  • Cevap: Namaz, tevekkül, niyet, peygamber, Allah, şükür…

4. İbadetlerde dikkat edilmesi gereken hususların neler olabileceğini araştırınız.

  • Cevap:Yapılan ibadetlerin makbul olması için ibadeti yapan kişinin, niyeti çok önemlidir. Niyet, Allah’ın rızası olmalıdır. Ayrıca ibadetler, Kuran’a ve sünnete uygun olmalı, ihlaslı bir şekilde yapılmalıdır. İhlâssız yapılan ibâdet, ruhsuz, sadece kuru bir şekilden ibarettir. Allah katında hiç bir değer ve kıymeti yoktur.

5. İbadet ve ahlak arasında,nasıl bir ilişki olduğu hakkında araştırma yapınız.

  • Cevap:  İman, ibadet ve ahlak arasında doğru bir ilişki vardır.Yani bunu açıklayalım.Bir kişi iman sahibi ise ibadetlerini yerine getirir.İbadetlerini doğru ve güzel bir şekilde yerine getiren kişilerin ahlaklı olması gerekir.İslam dininin temelinde ahlaklı bireyler bulunur.Ahlak sahibi olmamız İslam peygamberi Hz.Muhammed (s.a.v) ve Yüce Allah (c.c) tarafından bizlere emredilmiştir.Sonuç olarak imanı tam bir kişi aynı zamanda ibadetlerini yerine getiren bir kişidir. İmanlı ve ibadetlerini tam bir şekilde yerine getiren kişi aynı zamanda da ahlak sahibidir.

6. Bakara suresinin 177. ayetinin anlamını Kur’an-ı Kerim mealinden okuyunuz. Ayette verilen mesajların neler olabileceği konusunda araştırma yapınız.

  • Cevap: Bakara Suresi 177. ayetinde Rabbimiz şöyle buyurmaktadır: “İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır. İşte bunlar, Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir.”

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir