9. Sınıf Din Kültürü Nev Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 55

9. Sınıf Din Kültürü ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 9. Sınıf Din Kültürü ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Nev Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 55 Cevabı

9. Sınıf Nev Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 55 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

Soru:

“İslam inanç sistemi” ifadesinden ne anlıyorsunuz? Arkadaşlarınızla konuşunuz.

  • Cevap:  İslamın temel ilkesi İtikat yani inançtır.İslam altı temel inanç üzerine kurulmuştur.İslam’da inancın kaynağı ise, vahiy [2] dir, özü ise Tevhid [3] dir; Temel pren­sipleri ve ayrıntılarının tamamıyla birlikte bir bütün oluşturur.Genel çizgileriyle, İslam inancının tanımlanması, Kur’ân-ı Kerim’in koy­duğu ölçülerle sınırlıdır. Bu tanımlama ise en özet biçimde Kelime-i Tevhid [4] olarak bilinen cümlede ifadesini bulmaktadır.

    Tevhid’e, (Yani Allah Teâla’nın varlığı ve birliği inancına) bağlı ola­rak İslam’da üç temel kavram vardır. Bunlar: İman, amel ve ahlâktır. Bu te­rimler Din’in kapsamı içinde birbirini tamamlayan üç önemli kuru­mun adıdır.

    İslam inanç sisteminin temel ilkeleri, İman’ın konusudur ve altı tanedir. Bütünlük, evrensellik ve doğallık gibi ana özellikler içinde insanın aklına ve vicdanına hitap e eden bu temel ilkeleri şu şekilde özet­lemek mümkündür:

    1- Hak ve gerçek olduğuna inanılması gereken kutsal değerlerin tümü bir bü­tündür.

    2- Bu değerlerin hepsi birden bir bütün olarak evrenseldir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir