9. Sınıf Kimya Sonuç Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 183

9. Sınıf Kimya ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 9. Sınıf Kimya ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 183 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Başak Aytül AVCI tarafından 223 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Cem ÜLKÜMEN tarafından yapılmış.

9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 183 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

1. Suyun katı, sıvı ve gaz hâlinin canlılar için önemini açıklayınız.

  • Cevap:

2. Maddelerin hâl değiştirme özelliğinden faydalanılarak sıvılaştırılan soğutucu gazların özelliklerini ve kullanıldıkları yerleri açıklayınız.

  • Cevap:

3. Katıların özelliklerini açıklayınız. Katıları, kimyasal türlerin oluşturdukları düzene göre sınıflandırınız.

  • Cevap: Katılar, kristal ve amorf katılar olmak üzere iki ana sınıfa, kristal katılar da iyonik, moleküler, kovalent ve metalik kristaller olmak üzere dört alt sınıfa ayrılır.

4. Moleküler kristalleri diğer katı türlerinden ayıran özellikleri nelerdir?

  • Cevap:

5. Sıvıların özelliklerini açıklayarak akışkanlıklarının farklı olmasının nedenini belirtiniz.

  • Cevap:

6. Yemek pişirme süresinin diğer tencerelere göre düdüklü tencerede neden daha kısa olduğunu, suyun buhar basıncının kaynama sıcaklığı üzerine etkisiyle açıklayınız.

  • Cevap: Normal tencerelerde yapilan yemekler suyun kaynama sicakliginda pişerler. Atmosfere açık bir şekilde pişirildiginden de sicaklik suyun kaynama noktası olan 100 oC`yi gecmez, gecemez. (Yemek suyunun kaynama noktasi elbette ki 100 oC`nin cok az üstünde olacaktir. icinde çözünmüs madde iceren sivilarin kaynama noktasi her zaman biraz daha yüksektir saf hallerinden) Oysaki düdüklü tencerede kaynayan suyun buhari, kap kapali ve de basinca dayanikli oldugundan ortamin basincini artirip suyun kaynama noktasini yükseltir. Dolayisiyla, düdüklü tenceredeki suyun sicakligi 100 oC üstüne oldukca üstüne cikar. Sicakligin artmasi elbette ki yemegin daha hizli pismesini sagliyacaktir.

7. Gazların davranışlarını belirleyen temel özellikler nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap: Gazların farklı fiziksel davranışlar sergilemesi hacim, sıcaklık, basınç ve madde miktarı gibi değişkenlere bağlıdır. Gazlarda hacim birimi litre (L), basınç birimi atm ve mmHg, sıcaklık birimi Celcius (°C) ve Kelvin (K) ve miktar birimi de mol şeklindedir.
  1. Hacim (L)
  2. Sıcaklık (°C ve K)
  3. Basınç (atm ve mmHg)
  4. Madde miktarı (mol)

8. Maddenin plazma hâlinin özelliklerini açıklayarak doğal ve yapay plazmalara ikişer örnek veriniz.

  • Cevap: Doğal plazmalar: Güneş ve diğer yıldızlar, yıldırım vb. Yapay plazmalar: floresan lamba, plazma topu vb.

Aşağıda verilen ifadeleri kavramlarla eşleştiriniz.

  • Cevap

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.