8. Sınıf İnkılap Tarihi Nev Kitap Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 211

8. Sınıf İnkılap Tarihi ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 8. Sınıf İnkılap Tarihi ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 211 Cevabı

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 211 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

Soru: 6 1945’te Çiftçiyi Topraklandırma Kanunu görüşülürken milletvekillerinden Celal Bayar, Adnan Menderes, Fuat Köprülü ve Refik Koraltan muhalif bir tavır sergiledi. Bu grup daha fazla demokrasi talep eden ve tarihimize Dörtlü Takrir olarak geçen bir önerge verdi. Aynı milletvekilleri daha sonra Cumhuriyet Halk Partisinden ayrılarak 7 Ocak 1946’da Demokrat Parti’yi kurdu. 1946’da Demokrat Partiden başka on üç parti daha kurulmuştur.
Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki gelişmelerden çıkartılacak sonuçlardan biri değildir?
A) Cumhuriyet Halk Partisi içinde muhalefet eden milletvekilleri vardır.
B) Celal Bayar Türkiye’nin üçüncü cumhurbaşkanıdır.
C) Demokrat Parti, Cumhuriyet Halk Fırkasından ayrılan bazı milletvekilleri tarafından kurulmuştur.
D) 1946’da çok partili bir siyasal yaşam görülmektedir.

  • Cevap

Soru:7. “Yeni Türkiye’nin kurucusu ve yapıcısı olan o meşhur Mustafa Kemal Paşa’nın şahsında büyük asker, büyük devlet adamı ve büyük şef ölmüştür. O’nun daha evvel Gelibolu yarımadasındaki epik mücadelede İngilizlere karşı talihi tersine çevirmiş olan askerî dehası, nihayet kendi davasına tam ve parlak bir zafer temin etmiştir. Hasta Adam’ın ölümü için ayin yapmış olan Avrupa otoritelerini mahcup etmiştir.”
İngiliz basınında Atatürk’ün ölümünün ardından yukarıda yer almış olan makalede, O’nun kişilik özelliklerinden hangisine vurgu yapılmamıştır?
A) Cumhuriyet’in kurucusu olduğuna
B) Askerliğine
C) Devlet adamlığına
D) Avrupa’nın emellerini gerçekleştirmesine yardımcı olduğuna

  • CevapD

Soru:8. * İkinci Dünya Savaşı, Almanya’nın 1 Eylül 1939’da Polonya’ya girmesiyle başladı.
* Savaş, 6-9 Ağustos 1945 tarihinde ABD’nin, Japonya’nın Hiroşima ve Nagasaki kentlerine atom bombası atmasıyla sona erdi.
* Türkiye 1945’te Mihver Devletlerden Japonya ve Almanya’ya karşı savaş ilan etti. Yukarıda İkinci Dünya Savaşı ile ilgili verilen bilgilerde aşağıdaki soruların hangisinin yanıtı yoktur?
A) Türkiye savaşa hangi grupta katılmıştır?
B) Savaş, hangi eylemle başladı?
C) Türkiye savaşa fiilen katılmış mıdır?
D) Savaş nasıl sona erdi?

  • CevapC

Soru:9. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ün eserlerinden biri değildir?
A) Türk’ün Ateşle İmtihanı B) Cumalı Ordugâhı
C) Zabit ve Kumandan ile Hasbihal D) Nutuk

  • CevapA

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.