8. Sınıf İnkılap Tarihi Nev Kitap Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 194

8. Sınıf İnkılap Tarihi ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 8. Sınıf İnkılap Tarihi ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 194 Cevabı

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 194 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

Soru: A. Aşağıdaki cümlelerdeki boşlukları kutudan seçeceğiniz uygun sözcüklerle doldurunuz.

Balkan Antantı-Sadabad Paktı-Lozan Antlaşması-Montrö Boğazlar Sözleşmesi-Milletler Cemiyeti-Kellogg-Briand Paktı-Mudanya Ateşkes Anlaşması-Hatay

1 Türkiye…………....Lozan Antlaşması... ………ile sömürge olmaktan kurtulmuş, İtilaf Devletleri başta olmak üzere dünya devletleri ile eşit siyasal ve hukuksal ilişkiler kurma imkânına kavuşmuştur.
2 1937’de Tahran’da Türkiye, İran, Irak ve Afganistan arasında……….Sadabad Paktı.  adı verilen bir dostluk antlaşması imzalandı.
3 Lozan’ın pürüzlü bıraktığı ve jeopolitik öneme sahip Boğazlar,..Montrö Boğazlar Sözleşmesi..  ile tamamen Türk egemenliğine geçmiştir.
4 Türkiye 1929’da savaşın ulusal politika aracı olarak kullanılmasını yasaklayan .. Kellogg-Briand Paktı..’na katıldı.
5 Türkiye, Yunanistan, Yugoslavya ve Romanya sınırlarını güvenceye almak için 9 Şubat 1934’te bir savunma antlaşması olan……………..Balkan Antantı..… …’nı imzaladı.
6 TBMM 7 Temmuz 1939’da düzenlediği bir yasa ile………....Hatay.. ….’ın Türkiye’nin bir ili olduğunu kabul etti.

B. Aşağıdaki ifadeleri dikkatlice okuyunuz. Doğru ifadelerin sonuna “D” harfi, yanlış ifadelerin sonuna “Y” harfi getiriniz.

1 Komşuları ile ve bütün devletlerle iyi geçinmek Türkiye siyasetinin esasıdır. D )
2 Bağımsızlığı her şeyin üzerinde tutarak Türkiye’nin millî çıkarlarını esas almak, diğer devletlerin iç politikalarından ve yönetim sistemlerinden etkilenmemek, Türk dış politikasının dayandığı esaslardan “gerçekçilik” ilkesi ile ilgilidir. Y )
3 5 Haziran 1926’da İngiltere ile Türkiye arasında imzalanan Londra Antlaşması ile Musul’un İngiliz mandasındaki Irak’a ait olduğu kabul edildi. ( Y )
4 Milletler Cemiyeti, Wilson İlkeleri’ne dayalı olarak dünya barışını sağlamak amacıyla 10 Ocak 1920’de kuruldu.       D)
5 Orta Doğu’da bölgesel iş birliğini sağlamak amacıyla 1937’de Türkiye, İran, Irak ve Afganistan arasında Sadabat Paktı adı verilen bir dostluk antlaşması imzalandı. ( D )

6 Mersin 1939’da ana vatana katılmıştır. Y ) 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir