7. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 93

7. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 7. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

7. Sınıf Meb Fen Bilimleri Kuvvet, İş ve Enerji İlişkisi Cevapları

7. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 3. Ünite 2. Bölüm Kuvvet, İş ve Enerji İlişkisi Sayfa 91, 92, 93, 94, 95 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sayfa 91 Sıra Sizde 

Yanda verilen iki görseli inceleyiniz. Görseldeki kişilerin fiziksel anlamda iş yapıp yapmadıklarını sebepleriyle birlikte yazınız.

Cevap : Fiziksel anlamda iş yapılabilmesi için cismin, uygulanan kuvvet doğrultusunda hareket etmesi gerekir. Cisim, uygulanan kuvvet doğrultusunda hareket etmiyorsa fiziksel anlamda iş yapılmamıştır. İki görselde de cisim hareket etmediği için iş değildir

Sayfa 93 Sıra Sizde 

Aynı kütlelere sahip yandaki üç bisikletlinin sahip oldukları kinetik enerjilerini karşılaştırdığımızda şu sonuçlar görülür: Bisikletlilerin kütleleri aynı olmasına rağmen kazandıkları kinetik enerjiler farklıdır. Çünkü süratleri farklıdır. Sürati büyük olanın sahip olduğu kinetik enerji de büyük olur.
Buna göre yandaki boşluklara bisikletlilerin kinetik enerjilerini büyükten küçüğe doğru sıralayınız
Cevap : 
Görselde verilen elmaların yere göre çekim potansiyel enerjilerinin eşit olduğu biliniyor. Elmaların kütle büyüklüklerini aşağıdaki boşluğa sıralayınız.
Cevap : 
Kütleleri eşit olan topların zemine göre sahip oldukları çekim potansiyel enerjilerini sıralayınız.
Cevap :

Sayfa 94 Sıra Sizde 

İplerle tavana asılmış K, L ve M toplarının kütleleri ve yere olan yükseklikleri şekildeki gibidir. Buna göre topların zemine göre sahip olduğu çekim potansiyel enerjilerini büyüklüklerine göre sıralayınız.
Cevap :

Evinizde veya okulunuzda esneklik özelliği olan araç gereçlere örnekler veriniz.

Cevap : Evlerimizde kullandığımız esnek maddeler, çorap, sünger, lastik, maşa, cımbız, plates topu, saç tokası ve silgi olarak kullanılır.
Okullarımızda kullandığımız esnek maddeler, plastik saklama kapları, lastikler, yay, silgi, kauçuk maddeler, plastik şişe, eldiven şeklindedir.

Yay ne kadar gerdirilirse ok o kadar uzağa gider. Bunun sebebi nedir?

Cevap : Ok ve yay en çok kullanılan araçlardan biri olmuştur. Fiziksel olarak enerji dönüşümlerinin gerçekleşmesiyle bir hareket sağlayan ok ve yay kullanımı enerjinin yardımıyla kullanılmaktadır.
Yayın oku ile beraber gerdirilmesi sırasında potansiyel enerji birikmektedir. Yayın serbest bırakılmasıyla birlikte de potansiyel enerji, kinetik enerjiye çevrilir.
Aşağıda özdeş yaylarda oluşan sıkışma miktarları verilmiştir. Buna göre şekil I, şekil II ve şekil III’ teki yaylarda depolanan esneklik potansiyel enerjileri karşılaştırınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir