7. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 116

7. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 7. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 116 Cevabı Meb Yayınları

1. Günlük hayatta kullandığımız birçok maddenin birbirinden farklı olmasını sağlayan temel özellikler neler olabilir? Tartışınız.

  • Cevap: Maddeler, atomlardan meydana gelmektedir. Her maddeyi oluşturan atomların farklı özelliklerde olması söz konusu olmaktadır. Atomların özellikleri proton ve elektron sayılarına göre değişmektedir. Element ve bileşikler yeni maddelerin oluşmasında etkili olmaktadır.Günlük hayatta kullandığımız birçok maddenin birbirinden farklı olmasını sağlayan temel özellikler atom yapısı, bileşik özellikleri olarak ortaya çıkmaktadır. Çünkü her madde farklı yapıda atomların bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. Maddeleri birbirinden ayıran özellikler kimyasal ve fiziksel özellikleri olarak bilinmektedir. Bu nedenle temelde her madde kimyasal olarak ayrılmakta ve fiziksel bir özellik kazanmaktadır.

2. Elinize aldığınız bir parça kâğıdı bölebildiğiniz kadar küçük parçalara bölünüz. Elinizde kalan son parça, kâğıdın en küçük yapısını temsil eder mi? Tartışınız.

  • Cevap: Etrafımızda bulunan bazı maddeleri fiziksel olarak parçalayıp fiziksel bir değişime maruz bırakmamız mümkün olabilmektedir. Elimize aldığımız bir parça kağıdın parça parça edilmesiyle en küçük birimlere ayrılması sonucunda fiziksel olarak bütün bir kağıttan söz etmek mümkün olmaz.Fiziksel bir ayrışma maddenin özelliğini bozmaz. Fiziksel değişimler maddenin dış görünümünde meydana gelen değişimlerdir. Bu neden elimize aldığımız bir parça kağıdı bölebildiğimiz kadar küçük parçalara böldüğümüzde elimizde kalan son parça kağıdın en küçük yapısını da temsil eder.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir