6. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 17

6. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 6. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 17

HAYDİ YAPALIM
1. 3-4 kişilik gruplar oluşturalım.
2. Güneş sistemi gezegenlerinin büyüklüklerini ve sıralamasını öğrenmek için araştırma yapalım, kitabımızda yer alan sayfa 20’deki tablo ve Görsel 1.5’ten faydalanalım.
3. Farklı renklerde oyun hamurları kullanarak gezegen modellleri yapalım.
4. Satürn için asetat kâğıdından bir halka keselim. Oyun hamuruna yapıştıralım.
5. Hazırlayacağımız Güneş sistemi modelinin şemasını aşağıdaki boşluğa çizelim.
6. Hazırladığımız gezegen modellerini, karton üzerine Güneş’e olan yakınlıklarına göre yerleştirelim.
7. Yaptığımız Güneş sistemi modelini diğer gruplara tanıtalım.

  • Cevap:
Dünya
Diğer gezegenlerle karşılaştırma yapma açısından Dünya ile başlamak önemli. Dünya’nın yarıçapı 6.371 km kadardır. Güneş sistemi içerisindeki küçük gezegenlerden biridir. Ancak bildiğimiz kadarıyla yaşam barındıran tek gezegendir.
Merkür
Merkür, Dünya’ya göre daha küçüktür. Merkür’ün yarıçapı 2.440 km’dir. Daha anlaşılır şekilde Merkür, Dünya’nın sadece %38’i kadardır.
Venüs
Yarıçapı 6.052 km olan Venüs, ebat olarak güneş sistemi içinde bulunan ve Dünya’ya en yakın boyutlardaki gezegendir. Oldukça sıcak olan Venüs, Dünya’nın %95’i kadardır.
Mars
En çok haber yaptığımız gezegenlerden biri olan Mars da Dünya’dan küçük gezegenlerden biridir. Yarıçapı 3.390 km olan Mars, Dünya’nın neredeyse yarısı kadardır. Oransal olarak karşılaştırılınca Mars, Dünya’nın %53’ü kadardır.
Jüpiter
Dünya’dan oldukça büyük olan Jüpiter’in yarıçapı 69.911 km’dir. Dünya’dan tam %1.120 oranında daha büyüktür. Gök bilimciler son zamanlarda Jüpiter’in bazı uyduları üzerine araştırmalarını yoğunlaştırmıştır.
Satürn
Satürn’ün yarıçapı 58.232 km’dir. Son zamanlarda Cassini’nin elde ettiği görüntülerle dikkatleri üzerine çeken gezegen, Dünya’ya göre %945 oranında büyüktür.
Neptün
Neptün de Dünya’dan oldukça büyük olan gezegenlerden. Dünya’nın yarıçapına oranla gezegen %400 oranında büyüktür.
Uranüs
Hakkında çok fazla çalışmanın yayınlanmadığı Uranüs de Dünya’dan bir hayli büyüktür. Nitekim gezegenin büyüklüğü Dünya’ya oranla %388 kadardır. Gezegenin hesaplanan yarıçapı ise 24.622 km’dir.
Güneş
Güneş’in ne kadar büyük olduğunu ya da Dünya’nın ne kadar küçük olduğunu anlamak için Güneş’in yarıçap değeri önemlidir. Elde edilen ölçüm sonuçlarına göre, Güneş’in yarıçapı 695.508 km’dir. (Dünya: 6.371 km)

6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 17 Cevabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir