6. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 103

6. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 6. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 103

Eşit hacimli bulaşık süngeri ile çelik parçasından bulaşık süngerini eşit kollu terazinin bir kefesine, çelik parçasını diğer kefesine koyduğumuzda hangisinin bulunduğu kefe ağır basar? Hacimleri aynı olmasına rağmen bu maddeler arasında ağırlık farkının oluşma sebebi ne olabilir?

  • Cevap: Çelik parçasından oluşan madde daha ağır basar. Çünkü çelik maddenin içerisindeki boşluklar daha azdır. Bu yüzden de daha ağırdır.

İçinde su olan bir kaba biraz zeytinyağı ekleyip bir süre beklersek neler olur?

  • Cevap: İçinde su olan bir kaba zeytinyağı eklesek bir süre sonra zeytinyağı üste çıkar, su altta kalır. Birbiri içinde çözünmeyen sıvılar, aynı kap içerisinde bulunmaları durumunda yoğunluğu büyük olan sıvı altta, küçük olan sıvı üstte olacak şekilde sıralanır. Su ve zeytinyağı aynı kap içerisine bırakıldığında yoğunluğu büyük olan su altta, yoğunluğu sudan küçük olan zeytinyağı ise üstte durur.

Neden durgun bir denizde yüzmek havuzda yüzmekten daha kolaydır?

  • Cevap: Dalgalı sularda, dalgalar vektörel olarak kuvvetler meydana getirmektedir. Akıntı da bu kuvvetlerden biri olarak bilinmektedir. Durgun suda akıntı ve dalga olmadığından vektörel olarak kuvvet bulunması da söz konusu değildir. Bir başka deyişle durgun suda dengeleyici kuvvetler bulunmaktadır. Bununla beraber tuzlu su bulunan denizlerin yoğunluğu daha fazladır. Havuzlarda ise tatlı su bulunduğundan yoğunluk daha azdır. Yoğunluğu fazla olan durgun bir denizde yüzmek suyun üstünde durmak bakımından kolaydır. Havuzda ise batmadan yüzmek oldukça zordur. Bu da hemen her zaman suyun yoğunluğuna ve dalgaların engelleyici kuvvet oluşturmasına bağlı olarak değişmektedir.

6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 103 Cevabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir