6. Sınıf Din Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 134

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Meb Din Kültürü Sayfa 134-137 Cevapları

6. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 5. Ünitemizi Değerlendirelim Sayfa 134, 135, 136, 137 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ÜNİTEMİZİ DEĞERLENDİRELİM
A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1. Toplumun birlik ve beraberliğini sağlayan temel değerlerimiz nelerdir? Açıklayınız.

Toplumun birlik ve beraberliğini sağlayan temel değerlerimiz nelerdir

Toplumun birlik ve beraberliğini sağlayan temel değerlerimiz nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumsal birlik ve beraberliğimizi sağlayan degerler bizi biz yapan degerlerdir. Toplumsal degerlede bulunan ve birlik ve beraberljğimizi olusturan milli degerlerdir. Bize ait olanlardır. Temsili olarakta degerledirilirler.

Bu toplumsal degerler şunlardır;
✔ Dil
✔ Din
✔ Bayrak
✔ Ülke

gibi milli bilinç duygusunu destekleyen ve bunlar gibi olanları degerledirilir. Bunlar özellik olarak bulundurulur. Toplumsal birlik konusunda deger düzenlemeyi sağlar.

Değerlerimiz, toplumumuzu ayakta tutan, birlik ve beraberliğini sağlayan, milletimizi millet yapan unsurlardır. Toplumu birleştiren temel değerlerin başında tarih gelir. Bunun yanında kültür, milli marş, bayrak, örf ve adetler, ortak tarih, vatanın sınırları, gelenek ve görenekler, Milli ve dini bayramlar, dini duygular temel değerlerden bazılarıdır.

2. Peygamber ve ehl-i beyt sevgisi toplumsal bütünleşmeye nasıl katkı sağlar?

Peygamber ve ehl-i beyt sevgisi toplumsal bütünleşmeye nasıl katkı sağlar

Peygamber ve ehl-i beyt sevgisi toplumsal bütünleşmeye nasıl katkı sağlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ehl-i Beyt, bir evde yaşayan âile fertleri mânâsına gelir. Peygamber Efendimiz’in âile fertlerinin tamâmını ifâde etmektedir. Bu mânâda Ehl-i Beyt; Peygamber Efendimiz ve âilesiAliCâfer, Akîl, Abbâs ve âileleridir. Resûlullâh’e salât ü selâm getirmek nasıl bütün mü’minler üzerine bir vecîbe ise Ehl-i Beyt’e hürmet ve muhabbetle bağlı bulunmak da bütün müslümanların vazîfesidir.

Resûlullâh şöyle buyurmuştur:

“Allâh’ı, nîmetleriyle perverde kıldığı için sevin. Beni de Allâh’ı sevdiğiniz için sevin. Ehl-i Beyt’imi de beni sevdiğiniz için sevin!” (Tirmizî, Menâkıb, 31/3789)

Yine bir gün Peygamber Efendimiz, mübârek torunları Hasan ile Hüseyin’in (r.a.) ellerinden tutup şöyle buyurmuştur:

“Kim beni, bu ikisini, bunların baba ve analarını severse kıyâmet gününde benimle berâber olur.” (Tirmizî, Menâkıb, 20/3733)

Allâh Resûlü’nün pâk neslinden gelen insanlar, günümüzde İslâm âleminin değişik yerlerinde yaşamaktadırlar. Hüseyin’in (r.a.) neslinden gelenlere “Seyyid”, Hasan’ın (r.a.) neslinden gelenlere de “Şerîf” denilmektedir. Osmanlılar, seyyidlere “emîr”, başlarına sardıkları yeşil sarığa da “emîr sarığı” derlerdi. Resûlullah’ın neslinden gelen kadınlar da başlarına yeşil bir alâmet takarlardı.

3. Vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza karşı görevlerimiz nelerdir? Sıralayınız.

Vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza karşı görevlerimiz nelerdir

Vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza karşı görevlerimiz nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Vatan, sınırları belli toprak parçası olarak anlam kazanmaktadır. Fakat bizim toplumumuzda vatan kavramı oldukça kutsaldır. Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır, anlayışının 7’den 70’e herkes tarafından benimsendiği görülmektedir.

Vatan üzerinde yaşayan her insanın milli, ahlaki ve hukuki bir şuurla tarihi devamlılık içindeki gelenek ve göreneklerin, örf ve adetlerin, dini inançların etkisiyle bir sorumluluğu bulunmaktadır.

Vatanımıza karşı sorumluluklarımız şu şekildedir:

– Canımız ve malımız pahasına vatanı savunarak dil, din, kültür ve tarihi yaşatmaktır.
– Vatanımız için vergi vermektir.
– Bir vatani vazife olarak askere gitmektir.
– Vatan, millet, devlet olgularına sahip olmaktır.
– Birlik ve beraberliği korumak, huzur ve barışı tesis etmektir.
– Devlet sisteminin sağladığı sosyal, hukuki haklardan yararlanmak ve sorumlulukları yerine getirmektir.
Bayrağımıza karşı görevlerimiz şu şekildedir:
Bayrak demek ülke demektir. Bayrak demek bir milletin simgesi özgürlüğü demektir. Bu nedenle bayraklar çok önemlidir. Bizim bayrağımızdaki kırmızı renk şehitlerimizin kanını simgelemektedir. Bayrağımıza gereken saygıyı göstermeliyiz.Bayrak asla yere düşmemeli ve devamlı yukarıda gönderde olmalıdır .Bayrağı elimize aldığımız zaman öpmeli ve alnımıza koymalıyız. Onu dikkatli bir şekilde taşımalı ve İstiklal Marşı okunurken ona doğru dönmeli ve hazır ol vaziyette beklemeliyiz. 

4. Hz. Peygamberin cuma günü yapılmasını tavsiye ettiği davranışlar nelerdir? Sıralayınız

Hz. Peygamberin cuma günü yapılmasını tavsiye ettiği davranışlar nelerdir

Hz. Peygamberin cuma günü yapılmasını tavsiye ettiği davranışlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cuma günü Müslümanların bayramıdır ve Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) Cuma günü yapılması daha güzel olan özel bazı tavsiyeleri vardır. İşte Cuma günü yapılması gereken bazı sünnetler…

  • Kur’an-ı Kerim okumak
  • Gusül Abdesti Almak
  • Güzel Koku Sürmek
  • Yeni Alınan Elbiseleri Giymek
  • Salavat Getirmek
  • Sadaka Vermek
  • Kabir Ziyaretinde Bulunmak
  • Tırnak Kesmek
  • Kehf Suresini Okumak
  • Selam Vermek Ve Bir Müslümanın Cumasını Tebrik Etmek
  • Sürme Çekmek

5. Bayram günleri Müslümanlar için neden önemlidir?

Bayram günleri Müslümanlar için neden önemlidir

Bayram günleri Müslümanlar için neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cuma, müminlerin bayramıdır. Cuma günü yapılan ibadetlere iki kat sevap verilir. Bugün işlenen günahlar da iki kat yazılır. Bilhassa Cuma gününü, günahlardan kaçarak ibadetle geçirmeye çalışmalıdır! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Cuma günü günah işlemeden selametle geçerse, diğer günler de selametle geçer.) [İmam-ı Gazali]

Cuma günü, Müslümanların toplanma ve kaynaşma günleridir. İnsanların, kişisel işlerinin yoğunluğu nedeniyle birbirlerini görmekte zorlandıkları büyük şehirlerde, Cuma namazı buluşma ve kaynaşma için anlamlı bir neden olmaktadır. Bunun farkında olanlar; kişisel programlarını Cuma namazına göre ayarlar.

Bugünün kutsallığı hakkında Yüce Allah şöyle buyurur:

“Ey iman edenler, Cuma günü namaz için ezan okunduğu zaman Allah’ı anmaya koşun. Alışverişi bırakın. Bilseniz bu sizin için daha iyidir. Namaz bitince yeryüzüne dağılın. Allah’ın lütfünden rızk isteyin Allah’ı çok anın ki mutluluğa erişesiniz.”(Cuma 9-10)

Ramazan Bayramı Müslüman Alemi için Neden Önemlidir?

Resulullah (s.a.s) Medine’ye hicret ettiği zaman Medinelilerin eğlenip neşelendiği iki bayramları vardı. Hz. Peygamberimiz bu bayramların yerine tüm Müslümanların sevinip eğleneceği İslâm’ın iki bayramının haberini vermiştir: “Allah-u Teâlâ size, kutladığınız bu iki bayramın yerine, daha hayırlısını, Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı’nı hediye etti.” buyurmuştur.

Ramazan Bayramında İftar Sevinci Yaşanır

İslam dinine göre Ramazan Bayramı, Hicri Kamer yılının dokuzuncu ayı olan Ramazan ayının ardından onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç günü boyunca kutlanan dini bir bayramdır. Yani Ramazan ayı boyunca farz olan orucun tutulmasından sonra sabırla manevi imtihan veren, nefsine hakim olan Müslümanların iftar sevincini yaşamasıdır.

Bayramlar mutluluk günleridir. Küsler barışır, büyükler ziyaret edilerek elleri öpülür, kin, nefret ve kıskançlık duyguları yerini sevgiye bırakır.

Müslüman alemi bir araya gelerek keyifli vakit geçirir, hasret giderir. Yardımlaşma da bayram zamanlarında oldukça önem taşır. Ahrete göçüp gidenler de unu

6. İslam dininde özel gün ve geceler hangileridir? Açıklayınız. Sorunun cevabına buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

B. Aşağıda yer alan çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1- Cevap: 
2- Cevap: 
3- Cevap: 
4- Cevap: 
5- Cevap: 
6- Cevap: 
7- Cevap: 
8- Cevap: 

BULALIM
Aşağıdaki sözcük avını çözüp, kalan harflerin oluşturduğu sözü bulunuz.

10 yorum yazılmış “6. Sınıf Din Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 134”

  1. Allah aşkına size ne deniyo soruda siz ne cevap veriyonuz. Size soruda bilgi ver demiyor ki

  2. BİLGİ niye veriyorsunuz ki direk cevap verseniz daha faydalı olucak 🙄😒😕😠😕😕😒

    Kanalıma abone olmayı unutmayın

    Lütfen ponçikler
    ❤❤❤❤❤

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.