4. Sınıf Trafik Güvenliği Cem Web Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71

4. Sınıf Trafik Güvenliği ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 4. Sınıf Trafik Güvenliği ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

 

4. Sınıf Semih Ofset Yayınları Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 71 Cevabı

4. Sınıf Semih Ofset Yayınları Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 71 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

SoruAşağıdaki resimlerde bir kazaya ait iki senaryo bulunmaktadır. Yaralıya yapılan doğru ve yanlış müdahalenin sonuçları neler olabilir? İki durumun olası sonuçlarını ve doğru müdahalenin önemini tartışınız.

  • CevapYaralıya yapılacak olan yanlış müdahale yaralının sakatlanmasına hatta ölümüne yol açabilir.

1. Kimler ilk yardım yapmalıdır?

  • Cevapİlk yardım temel sağlık bilgilerinden oluşan ve hayat kurtarma amacıyla yapılan bir tıbbi müdahale olarak ilk yardım bilgisine sahip kişiler tarafından yapılmalıdır. İlk yardım uygulamasını ilk yardım bilgisine sahip kişiler yapabilir. Bunun için okullarda ilk yardım bilgisi öğretilmektedir. İlk yardımı bilmeyen kişilerin kazazedeye müdahale etmesi hayati kayıplara neden olabilir. Bunlar can kaybı, sakatlanma ve felç kalma durumları olabilir.

2. İlk yardım eğitimi almamış kişiler kaza yerinde neler yapmalıdır? Anlatınız.

Cevap:

  • Trafik kazası olduğunda öncelikli olarak tehlikeli yerler belirlenerek güvenli bir alan oluşturulmalıdır.
  • Kaza yeri diğer sürücülerin rahat bir şekilde görebileceği şekilde işaretlenmeli, böylelikle olası kazaların önüne geçilebilir.
  • Kazaya uğrayan arabanın mümkünse motoru durdurulmalıdır.
  • Çevrede zehirlenme ya da patlama olmaması için varsa gaz tüpleri kapatılmalı ve kıvılcıma neden olabilecek ışık araçları ve cihazları kullanılmamalıdır.
  • Acil olarak 112 aranmalıdır.

Hafif yaralanmalar hakkında bilgi edininiz.

  • Cevap: Hayatımız boyunca birçok kez kaza geçirebiliriz. Bu kazalar kimi zaman dikkatsizlik kimi zaman dalgınlıklar nedeniyle başımıza gelmektedir. Bu kazalar sonucunda da irili ufaklı yaralanmalar yaşarız. Küçük çaplı kazalarda yaşadığımız küçük çaplı yaralanmalar hafif yaralanmalardır. Evde tedavisi mümkün olan ve acil müdahale gerektirmeyen yaralanmalara hafif yaralanmalar denir. Hafif yaralanmalar, çürük, çizik, bere, sivilce, morar, kan toplama, sıyrık tarzı yaralanmalardır. İlk yardımın bile gerekmediği sadece birkaç müdahale ile tedavisinin gerçekleşmesi mümkün olan yaralanmalar hafif olarak sınıflandırılmaktadır. Hafif yaralanmalarda tedavi aşamasında önemli olan yöntemleri bilmektedir. Buz tedavisi, merhem tedavisi, yara bandı kullanma, sargı yapma ve mikroptan koruma gibi önlemlerle hafif yaralanmalarda müdahale gerçekleştirilebilir.

Bir Yorum yazılmış “4. Sınıf Trafik Güvenliği Cem Web Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir