4. Sınıf Din Kültürü Tutku Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 77

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları

Aşağıda kişinin güzel ahlaklı olmasında dinin rolü nedir? Açıklayınız kısaca olarak ele alacağız.

Peygamber a.s., ümmetin önderidir. İnsanlar için örnek alınması gereken bir şahsiyettir. Rehber ve numune-i imtisaldir. Peygamber a.s., güzel ahlakı tamamlamak için gönderildiğini bildirmiştir. Güzel ahlak sahibi olmak, insanlarla iyi geçinmek ve prensiplerinden taviz vermemek anlamına gelmektedir.

Kişinin güzel ahlaklı olmasında dinin rolü, Peygamber a.s.’ın numune-i imtisal olarak takip edilmesi, ona tabi olmak ve itaat etmek anlamına geldiği ve Peygamber a.s. da güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildiği için büyüktür. Güzel ahlak sahibi olmak, Peygamber a.s.’ın ahlakı ile yaşamak ve insanlara yardım ederek sorunlarda çözümün bir parçası olmak, barış için yaşamak anlamına gelmektedir.

Aşağıda Güzel ahlaklı bir insan ne gibi özelliklere sahiptir? Söyleyiniz kısaca olarak ele alacağız.

Peygamber a.s., ümmetin önderidir. İnsanlar için örnek alınması gereken bir şahsiyettir. Rehber ve numune-i imtisaldir. Peygamber a.s., güzel ahlakı tamamlamak için gönderildiğini bildirmiştir. Güzel ahlak sahibi olmak, insanlarla iyi geçinmek ve prensiplerinden taviz vermemek anlamına gelmektedir.

Güzel ahlaklı bir insan sevgi, saygı, merhamet, insaf, vicdan, adalet, hoşgörü, hayırhah, diğerkam olarak bilinmektedir. Toplumda yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, kaynaşma değerlerine sahip olarak misafirperver, vatanperver bir kişilik sahibidir. İnsanlara zarar vermez, çevreye zarar vermez, kendine zarar vermez. Dini yaşar ve insanları kötülükten alıkoymaya çalışır. Güzel ahlak iyiyi, doğruyu ve güzeli yaymak anlamına gelir.

Aşağıda İslam dininin, anne, baba ve kardeşler arasındaki ilişkilerde dikkat edilmesi gereken ilkelerine örnekler veriniz kısaca olarak ele alacağız.

İslam, aile olmaya ve akrabalık ilişkilerine çok önem vermiştir. İslam’ın yaşanması ve toplumda yayılması adına güzel ahlakın bilinmesi ve ibadetlerin muntazam yerine getirilmesi aile olmaya bağlıdır. Aile olmak anne baba, kardeşlik ilişkileri bakımından belli değerlere sahip olmak anlamına gelmektedir.

İslam dininin anne, baba ve kardeşler arasındaki ilişkilerinde dikkat edilmesi gereken ilkeler olarak ortaya koyduğu değerler, sevgi, saygı, merhamet, vicdan, insaf, hoşgörü, adalet gibi değerlerdir. Bu değerlere sahip olarak bir aile hayatı yaşamak insanların birlik ve beraberlik, barış ve huzur, güven ve adalet içinde yaşaması anlamına gelmektedir.

Aşağıda komşularla ilişkilerin sevgi ve saygı üzerine kurulması için nelere özen göstermek gerekir? Anlatınız. kısaca olarak ele alacağız.

Toplumda beşeri münasebetler oldukça önemlidir Bunlar aile, akrabalık ve komşuluk ilişkileri olarak bilinmektedir. Arkadaşlıklar ve dostluklar da bundan sonra gelmektedir. Toplum hayatında komşu olmak, bir hayat ortamını paylaşmak, dertleri, mutlulukları birlikte yaşamak anlamına gelmektedir.

Bu birlik ve beraberliğin barış, güven, mutluluk ve huzur amaçlı olarak gerçekleşmesi adına komşuluk ilişkilerinde sevgi ve saygı önemli bağ oluşturan değerler olarak yaşanmalı ve korunmalıdır. Sevgi ve saygının olduğu her yerde insanlar sorumluluklarını bilir, haklarının farkında olur, barış ve huzur, güven ve adalet içinde de rahatça yaşayabilirler.

Aşağıda dinimizde akrabalarla iyi ilişkiler içinde olmaya ve onlarla ilişkileri sürdürmeye ne denir? kısaca olarak ele alacağız.

Akraba olmak, anne ve baba sütü, kanı ve sülbü üzerinden yakınlık oluşması anlamına gelmektedir. Anne tarafı ve baba tarafı olarak bilinen akrabalar amca, dayı, teyze, hala ve bunların çocukları olarak meydana gelmektedir. İnsanlar akrabalık ilişkilerinde yakınlık tesis ederek bir ve beraber olurlar.

Dinimizde akrabalarla iyi ilişkiler içinde olmaya ve onlarla ilişkileri sürdürmeye sıla-ı rahim denmektedir. Sıla-ı rahim, doğup büyülen, memleket olarak kabul edilen ve akraba olarak bilinen kişilerle yakın ilişkiler içinde olmak, onları ziyaret etmek, dertlerini paylaşmak, mutluluklarını yaşamak anlamına gelmektedir. Akrabalık toplum huzuru için çok önemlidir.

8 yorum yazılmış “4. Sınıf Din Kültürü Tutku Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 77”

  1. Çok teşekkür ediyorum ama o kadar emek verdin ya ne güzel işte süper olur ve okuma işlemi sık sık gündeme getirdi de alıyım arasında yer alır ve okuma hızı açısından en pahali günler senin olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir