4. Sınıf Din Kültürü Tutku Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 119

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 119 Cevapları

Aşağıda İslam dininde emredilen ibadetlerle temizlik arasında nasıl bir ilişki vardır? Örnek vererek anlatınız kısaca olarak ele alacağız.

İslam dininde emredilen başlıca ibadetler, namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek, hacca gitmek olarak bilinmektedir. Bu ibadetlerin yerine getirilmesi bakımından da emirler bulunmaktadır. İnsanların ibadetleri yerine getirmeden önce temizliğe dikkat etmesi gerekir.

Namaz kılmadan önce, kıyafetlerin ve namaz kılınacak yerin temiz olması gerekir. Oruç tutarken, yenilen yemeklerin temiz olması gerekir. Zekat verirken, zekata konu olan eşya, hayvan, para gibi varlıkların harama bulaşmamış olması gerekir. Bu da maddi ve manevi olarak temizliğin iki türlü olduğunu gösterir. Maddi temizlik beden ve çevre temizliği olarak bilinir.

Aşağıda sağlıklı yaşamada temizliğin önemi nedir? Açıklayınız kısaca olarak ele alacağız.

Sağlıklı bir şekilde hayata devam edebilmek için temizlik kurallarına dikkat etmek gerekir. Temizlik kuralları fiziksel ve çevresel olarak temizliğin sağlanmasında yol göstermektedir. Fiziksel temizlik, beden temizliği ve kıyafet temizliğidir. Çevresel temizlik, insanın yaşadığı ve bulunduğu ortamı temiz tutması anlamına gelmektedir.

Sağlıklı yaşamda temizliğin önemi, temiz olan bir yerde bakteri, virüs ve her nevi mikrobun bulunma ihtimali düşer ve böylece hastalıklardan korunmak, kötü kokulara maruz kalmamak mümkün olur. Sürekli temizliğin gerçekleşmesi güzel kokuların oluşmasına, insanların rahatsız olmamasına ve kişilerin sağlıklı bir ortamda bulunmasına yardımcı olur. Bu nedenle temizlik kurallarına uyulması gerekir.

Aşağıda temiz olmak insana neler kazandırır? Belirtiniz kısaca olarak ele alacağız.

Temizlik insanların en temel ihtiyaçlarından biridir. Temiz olmak maddi ve manevi olarak şekillenmektedir. Maddi temizlik kişinin fiziksel ve çevresel olan temizliğidir. Manevi temizlik de insanların güzel ahlaklı olarak iyi, doğru ve güzeli tercih ederek yayılmasına yardımcısı olmasıdır.

Temiz olmak insana, saygı, sevgi kazandırır. Temiz olmak insana, sağlık, sıhhat ve dayanıklılık kazandırır. Temiz olmak insana, disiplin, düzen ve bir hayat prensibi kazandırır. Temiz olan insanlar toplumda diğer insanları da rahatsız etmezler. Bu da temizliğin en önemli sorumluluklarından biridir. Bu nedenle temiz olmaya özen göstererek dişlerin fırçalanması, ter kokusunun ve ayak kokusunun önüne geçilmesi gerekir.

Aşağıda okulumuzun ve evimizin temiz olması için neler yapabiliriz? Söyleyiniz kısaca olarak ele alacağız.

Temizlik, en önemli hususlardan biridir. Okul ve ev gibi ortak kullanım alanlarının temiz tutulması gerekir. İnsanların ortak olarak çok yoğun ve uzun süreli olarak kullandığı yerlerin temiz kullanılması gerekmektedir. Okullarımızda öğrenciler bütün gün bulunduğu için hastalıklardan korunmak adına temiz tutulması elzemdir.

Evlerimizde sürekli olarak kullanılan odaların temiz tutulması, sağlıklı bir çevrede yaşama ihtiyacının karşılanması adına gereklidir. İbadetlerin yerine getirilmesi için de çevrenin temiz olması gerekir. Namaz kılarken kabul olmasını sağlayacak şeylerden biri de kılınan yerin temiz olmasıdır. Bu nedenle her an kıyafet ve çevre temizliğine dikkat ederek yaşamak gerekir.

Aşağıda abdest alırken ilk ve son olarak hangi organlar yıkanır kısaca olarak ele alacağız.

Abdest almak, namaz kılmak için gerekli olan ve farz olan emirleri içermektedir. Abdest almanın belli şartları ve şekli bulunmaktadır. Abdest alırken, farz olarak yüzü yıkamak, kolları dirseklerle beraber yıkamak, başı mesh etmek, ayakları topukla birlikte yıkamak şeklindedir.

Abdest alırken ilk yıkanan eller olarak bilinmektedir. Abdest alırken son yıkanan ise ayaklar olarak bilinmektedir. Abdest alırken ağzı, burnu yıkamak, kulakları ve enseyi yıkamak sünnet olarak uygulanmaktadır. Suyun olmadığı yerde abdest alınmaz, teyemmüm edilir. Teyemmüm toprağa mesh etmek şeklinde gerçekleşir. Bunun için suyun olup olmadığını iyice araştırmak da gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.