3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 26

3. Sınıf Türkçe ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 3. Sınıf Türkçe ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

Annelerin En Güzeli metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 23-24-25-26-27-28-29 (Erdemler)

Annelerin En Güzeli Metni Cevapları

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 23 Cevabı

HAZIRLIK

1. Evde görevlerinizi yerine getirirken en çok kimden yardım alıyorsunuz?

  • Cevap: Ben en  çok annemden yardım alırım. Çünkü annem bu hayattaki en büyük destekçim öğretmenim ve de yardımcımdır.

2. Anneniz evde bir gün içinde neler yapıyor?

  • Cevap: Sabah beni uyandırıyor, babama kahvaltı hazırlıyor, benim çantamı düzenliyor, biz gidince sofrayı topluyor, çamaşır yıkıyor, evi temizliyor, bazen tv izliyor bazen kitap okuyor, akşam da yine yemek bulaşık işlerini hallediyor.

1. ETKİNLİK

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 24 Cevabı

Haydi, anne denilince aklımıza gelenleri yazalım.

  • Cevap:

sevgi

bir arada olma

şefkat

mutluluk

değer

fedakarlık

çalışmak

dünyanın en güzel kokusu

2. ETKİNLİK 

Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Şaire göre annelerin en güzeli kimmiş?

  • Cevap: Kendi annesiymiş. Sensin benim güzel annem demektedir.

2. Şair, annesini neye benzetiyor?

  • Cevap: Ilık esen bahar yeline, ışık, rüya, bahar, sevgi, açan çiçek, çağlayan su ve meleklerin eşine de benzetiyor.

3. Şair, annesi için neden “Güneş yüzlü, altın kalpli” ifadesini kullanmış olabilir?

  • Cevap: Çünkü annelerin yüreği altından yüzleri de her zaman sanki nurdan yapılmış gibi ışıl ışıldır.

3. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 25 Cevabı

Merhaba, ben resim yapmayı çok severim. Haydi, sen de annenle veya sevdiğin biriyle ilgili bir resim yap.

  • Cevap: Bu resmi kendi annenizi düşünerek çizmelisiniz.

4. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 26 Cevabı

Okuduğumuz şiirin konusunu ve ana duygusunu yazalım.

  • Cevap:

Şiirin konusu: Şairin annesine olan sevgisi

Şiirin ana duygusu: Anne Sevgisi

5. ETKİNLİK 

Merhaba, ben anneme ev işlerinde her zaman yardım ederim. Sen annene yardım ediyor musun? Hangi işleri yaparak annemize yardım edebiliriz?
Haydi yazalım.

  • Cevap:

Sabah kahvaltı hazırlarken yardım edebiliriz. Mesela ekmekleri masaya getirebiliriz.

Evi temizlerken annemiz ona yardım edebiliriz.

Pazara giderken ya da markete eşyaları taşımasına yardım edebiliriz.

6. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 27 Cevabı

Yüz, ben ve gül kelimelerini farklı cümlelerde iki değişik anlamı ile kullanalım.

  • Cevap:

Yüzün hep gülsün.    /    Yüzün üstünde elbisesi var.

Benleri var simsiyah.  /   Ben bu dertten ölmezsem inşallah.

Gül ki gözlerin gülsün.   / Gül almış kıpkırmızı.

Konuşurken sizi dinleyen arkadaşlarınızla göz teması kurmayı ve işitilebilir ses tonuyla konuşmayı unutmayınız.

Kendinizi annenizin yerine koyunuz. Çocuklarınızın size nasıl davranmasını isterdiniz?

  • Cevap: Bana saygılı davranmasını isterdim. Beni üzmemelerini, sözümden çıkmamalarını, düzenli tertipli olmalarını ödevlerini zamanında yapmalarını isterdim.

7. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 28 Cevabı

Annelerin En Güzeli” adlı bir şiir okuduk. Şiirin bölümlerine ne ad verildiğini inceleyelim.

  • Cevap:

Annelerin en güzeli Şensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli Şensin, benim güzel annem.
Şiirin başlığı
Şiirin satırlarından her birine dize denir.
Şiirde dört dizeden oluşan bölümlere kıta denir.
Merhaba arkadaşlar, ben yeni öğrendiğim kelimeleri sözlük defterime yazıyorum. Siz de bir sözlük defteri oluşturabilirsiniz. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri ve anlamlarını bu deftere yazabilirsiniz.

8. ETKİNLİK 

Haydi,verilen sözcüklerden hareketle biz de bir şiir yazalım. Şiirimize bir başlık yazmayı da unutmayalım.

  • Cevap:

Annedir ışık kaynağı

Mutluluğun odağı

Sevgi demek anne demek

Tertemiz anne kucağı

Yazdığımız şiirleri annemize ve arkadaşlarımıza okuyalım.

  • Cevap: Yüksek sesle okumalısınız.

9. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 29 Cevabı

Yazınızın daha güzel ve okunaklı olmasını ister misiniz? Haydi, birlikte aşağıdaki ikilemeleri yazalım. Sonra da etrafını süsleyelim.

  • Cevap:

şırıl şırıl

vızır vızır

mırıl mırıl

usul usul

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Sınıfta bir kura çekimi yapınız. Kurada ismini çektiğiniz arkadaşınıza küçük bir hediye getiriniz.

  • Cevap:Arkadaşınıza kitap alabilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 1. Tema Erdemler Sayfa 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 Annelerin En Güzeli Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir