3. Sınıf Türkçe SDR Dikey Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 273

3. Sınıf Türkçe ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2018 2019 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 3. Sınıf Türkçe ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dikey Yayıncılık 8. Bilim ve Teknoloji Sayfa 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275 Kitaplarım Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Kitaplarım Metni Cevapları

• “Kitap” kelimesinin size çağrıştırdığı kelimeleri aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap

1. Metni sessiz okuma yöntemiyle okuyunuz. Metinde geçen anlamını bilmediğiniz kelimelerin altını çiziniz.

  • Cevap: Anlamını bilmediğiniz kelimeleri siz belirlemelisiniz.

2. Öğretmeninizin metni okumasını takip ederek dinleyiniz. Metni telaffuz, vurgu ve tonlamaya dikkat ederek okuyunuz.

  • Cevap:

1. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 270 Cevabı

Şiiri sesli okurken nelere dikkat ediyorsunuz? Aşağıdaki sorulara evet-hayır şeklinde yanıt vererek kendinizi değerlendiriniz. (EVET-HAYIR)

  • Cevap3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 270 Cevabı

2. ETKİNLİK 

a. Metinde geçen anlamını bilmediğiniz kelimeleri aşağıdaki noktalı yerlere yazınız. Daha sonra bu kelimelerin anlamlarını sözlüğünüzden bulup okuyunuz. Anlamını yeni öğrendiğiniz kelimeleri cümle içerisinde kullanınız. Bu kelimeleri ve anlamlarını kelime defterinize not ediniz.

  • Cevap:

Kelimeler: İri
Cümleler: “İri yapılı bir adamdı.”

3. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 271 Cevabı

Aşağıdaki zıt anlamlı kelimeleri aynı cümle içinde kullanınız.

  • Cevap3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 271 Cevabı

4. ETKİNLİK 

Metnin konusu ve ana duygusu nedir? Aşağıya yazınız.

  • Cevap:

Metnin konusu: Kitaplara olan sevgi.
Ana duygusu: Kitaplar, bizleri her yönden geliştirir.

5. ETKİNLİK 

Okuduğunuz metnin düzyazıdan ve hikâye edici anlatımdan farkı nedir? Bu konudaki gözlemlerinizi yazınız.

  • Cevap: Kişi, yer, zaman ve bir olay işlenmemiştir.

6. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 272 Cevabı

Tabloda 3/D sınıfı öğrencilerinin sevdikleri kitap türleri görülmektedir. Aşağıdaki »rdarı tabloya göre yanıtlayınız.

Hikâye türünde kitap okumayı seven kaç öğrenci vardır?

  • Cevap: 7 öğrenci vardır.

Şiir türünde kitap okumaktan hoşlanan öğrenci sayısı, hikâye türünde kitap okumaktan hoşlanan öğrenci sayısından kaç fazladır? 

  • Cevap: 2 öğrenci fazladır.

Tabloya göre öğrencilerin okumaktan türü hangisidir?

  • Cevap: “Masal” kitap türüdür.

7. ETKİNLİK 

İnternet veya bilgisayar kitabın yerini tutabilir mi? Niçin? Tartışınız. Tartışmanız esnasında nezaket kurallarını uygulamaya özen gösteriniz.

  • Cevap: Hayır, internet ve bilgisayar kitabın yerini tutmaz. Çünkü, kitap okurken kişi farklı hayal dünyalara gider.

8. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 273 Cevabı

Defterinize kitap okumanın yararlarını anlatan bir yazı yazınız. Yazınızda aşağıda verilen aşamaları uygulamaya özen gösteriniz.

Planlama: Yazınızda nelerden söz edeceğinize ve yazınızın türüne (şiir, mektup, günlük) karar veriniz.
Taslak: Defterinizi taslak olarak kullanınız ve konuyla ilgili
Oluşturma: düşüncelerinizi yazıya geçiriniz.
Düzeltme: Öğretmeninizin rehberliğinde gerekli ekleme, silme ve düzeltme çalışmalarını yapınız.
Paylaşma: Yazdıklarınızı öğretmeniniz ve arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Kitap okumak, her insanın yapması gereken bir alışkanlıktır. İnsan, kitap okuyarak kelime haznesini geliştirir, farklı konularda bilgi sahibi olur. Her bakımdır donanımlı bir insan olur.

9. ETKİNLİK 

Aşağıdaki anlatımı kendi duygu ve düşüncelerinize göre tamamlayan cümleler yazınız.

  • Cevap: Kitaplar olmasaydı, yeni bilgiler öğrenemez, hayal dünyamız gelişemezdi.

 

Bir Yorum yazılmış “3. Sınıf Türkçe SDR Dikey Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 273”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir