3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 257

3. Sınıf Türkçe ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan MEB yayınları 3. Sınıf Türkçe ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 8. Tema Sağlık ve Spor Sayfa 255, 256, 257, 258, 259 Hapşu Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Hapşu Metni Cevapları

1. Sağlık ve spor arasında nasıl bir ilişki vardır?

  • Cevap: Sağlıklı yaşamak ve kalmak isteyen bir insanın düzenli olarak spor yapması gerekir. Spor yapmanın da bir düzeni vardır. Kişinin sevdiği sporu yapması ve bu sporun kurallarına uyması sağlıklı kalması için bir şarttır. Spor yapan biri böylece sağlıklı kalabilir. Sağlıklı yaşamak isteyen bir insanın periyodik olarak düzenli spor yapması gerekir. Bunu aksatmak sağlık sorunlarını tetikler.

2. Hastalanınca iyileşmek için neler yaparız?

  • Cevap: İyileşmenin en önemli ilacı dinlenmektir. Dinlenmek vücuda iyi geldiği kadar en iyi tedavi yöntemidir. Bir diğer önemli etken de doğru ilaçları doğru zamanda kullanmaktır. Bilinçsizce ilaçlar tüketilmemelidir. Doktorumuzun verdiği ilaçlar dışında kullandığımız her ilaç bizde yan etki yapabilir. Bir diğer önemli nokta ise meyve tüketimidir.  ETKİNLİK

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 256 Cevabı

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

  • Cevap

Hasret: Bir kimseyi veya bir şeyi görme, kavuşma isteği.
İlaç: Bir hastalığı iyi etmek veya önlemek için, türlü yollardan kullanılan madde.
Nezle: Soğuk almaktan ileri gelen, burun akması

2. ETKİNLİK 

Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.

1) Anne ve babası çocuğa hep ne söylermiş?

  • Cevap: Terliyken su içme. 

2) Çocuğa kim kızmış?

  • Cevap: Doktor amca. 

3) Çocuk hasta olunca günleri nasıl geçiyormuş?

  • Cevap: Günler neşesiz bir şekilde geçiyormuş. 

4) Çocuğun iyileşmesi için doktor ona ne vermiş?

  • Cevap: Doktor ona iğne ve ilaç vermiş.

3. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 257 Cevabı

Dinlediğiniz şarkının konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.

Cevap:

  • Şarkının konusu:Hastalık.
  • Şarkının ana duygusu: Hasta olmamak için annemizin ve babamızın sözünü dinlemeliyiz.

4. ETKİNLİK 

Şarkıya uygun iki başlık bulunuz.

  • Cevap: Büyük Sözü Dinlemek, Hasta Olmamak İçin. 

5. ETKİNLİK 

Hastalanmamak için hangi önlemleri almalıyız?

  • Cevap: Soğuk havalarda kalın kıyafetler giymeliyiz.
    Terli terli soğuk su içmemeliyiz.
    Yediğimize içtiğimize dikkat etmeliyiz.

6. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 258 Cevabı

Görsellerdeki olayların oluş sırasına göre bir hikâye yazınız.

  • Cevap: Hastalanan kız çocuğu hasta olduğu için evde kalmış ve okula gidememiş. Eve gelen doktor onu tedavi etmiş. Bir gün pencereden bakınca arkadaşlarının geldiğini görmüş. Arkadaşları onu ziyaret edince çok mutlu olmuş.

7. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 259 Cevabı

Yaz tatilinizde neler yapmayı planlıyorsunuz? Özenli ve okunaklı bir şekilde yazınız.

  • Cevap: Yaz tatilinde arkadaşlarımla oyun oynamayı, ailemle pikniğe gitmeyi, kitap okumayı planlıyorum.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir