3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 189

3. Sınıf Türkçe ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2018 2019 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan MEB yayınları 3. Sınıf Türkçe ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Tema Bilim ve Teknoloji  Sayfa 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195 Uzaya İlk Yolculuk Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Uzaya İlk Yolculuk Metni Cevapları 

Uzay denilince aklınıza neler geliyor?

  • Cevap: Dünya ve uzay dediğimizde aklıma evren geliyor.Uzayı meteorlar,grup yıldızlar,ay,gezegenler kara delik gibi kelimeler anımsatıyor.Dünyayı yaşam,oksijen, yer çekimi, canlılar anımsatıyor.

Uzaya gitmek ister miydiniz? Nedenlerini açıklayınız.

  • Cevap: Evet, uzaya gitmek isterdim. Oradaki canlıları merak ediyorum oradaki gezegenleri merak ediyorum. 

1. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 190 Cevabı

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap:

  • astronot: Uzay adamı
  • roket: Bir çeşit füze
  • paraşüt: ava taşıtından veya yüksek bir yerden atılan bir cismin veya atlayan bir insanın kontrollü biçimde yere inmesini sağlayan araç

2. ETKİNLİK 

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Uzaya ilk defa hangi tarihte gidilmiştir?

  • Cevap: 1961 yılında gidilmiştir.

2) Uzaya giden ilk insanın adı nedir?

  • Cevap: Yuri Gagarin

3) Uzaya giden ilk araç hangi özelliklere sahipti?

  • Cevap: Küçük kapsül şeklinde bir roketmiş.

4) Uzaya giden ilk insanın Dünya’ya dönüşü nasıl gerçekleşmiştir?

  • Cevap: Kozmonot önce fırlatma koltuğu yardımıyla kendini uzay aracının dışında çok yüksek bir hızla fırlattı. Sonra paraşütünü açıp zemine indi.

3. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 191 Cevabı

İzlediğiniz uzay konulu filmlerde neler dikkatinizi çekmiştir?

  • Cevap: Yer çekiminin olmaması dikkatimi çekmiştir.

4. ETKİNLİK 

Zıt anlamlıları verilen kelimelerle birer cümle yazınız.

  • CevapUzaya İlk Yolculuk Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

5. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 192 Cevabı

Verilen kelimelerin eş anlamlılarını bulmacadaki boşluklara yazınız.

  • Cevap

6. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 193 Cevabı

Verilen boşlukları uygun noktalama işaretleriyle doldurunuz.

Nasrettin Hoca (,) bir gece sokakta geziyor ()
muş. Bekçiler (:)
() Bu saatte sokakta ne arıyorsun (?)
Hoca (:)
() Uykum kaçtı da onu arıyorum (.)

7. ETKİNLİK 

Görseller olayların oluş sırasına göre verilmiştir. Bu görsellere uygun bir hikâye yazınız.3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 193 Cevabı

  • CevapBir kış günü kar yağarken babamla pencereden karın yağışını izliyorduk. Çitlerde bir kuş gördük. Üşüdüğü her halinden belliydi. Babamın, kuşlar üşümesin diye güzel bir fikri vardı: Kuş yuvası yapmak. Hemen babamla bodruma inip çalışmaya başladık. Babam tahtaları kesip birbirine çaktı. Ben de ortaya çıkan kuş yuvasını güzelce boyadım. Dışarı çıkıp kuş yuvasını çitlerin üzerine yerleştirdik ve içeri girdik. Yuvayı gören kuşlar hemen içine girdiler. Kuşlar artık üşümeyecekti. Ben çok mutlu oldum.

8. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 194 Cevabı

“Uzaya Yolculuk” konulu, özenli ve okunaklı bir yazı yazınız.

  • Cevap: Hep hayalimde astranot olmak vardı ve ben bu hayalimi gerçekleştirmiştim bugün ilk  uzaya yolculuğum olacaktı hepimiz hazırlandık ve uzay gemisine bindik çok heyecanlıydım;)
    çok uzun süren yolculuktan sonra uzaya vardık uzay gemisinden indiğimizde uzaydaydık ve her türlü hareketi rahatca yapabiliyordum biraz araştırma yaptıktan sonra dünyaya doğru harekete geçtik uzay çok güzeldi 😉

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir