11. Sınıf Felsefe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 59

11. Sınıf Felsefe ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 11. Sınıf Felsefe ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzletilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 59 Cevabı

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 59 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 59 Cevabı

Metinde kırmızıyla yazılan kavramlarla ne anlatılmak istenmiştir?

  • Cevap:
  • töz: Töz, değişen yüklemlere desteklik eden değişmez gerçeklik; kendi kendisiyle, kendi kendisinde var olan anlamındaki felsefi kavram. Öznede değil, kendinde var olan. Bağımsızca kendi içinde var olan
  • Kötülük: Birçok din ve kültürde tanımlanan, kötü davranış, düşünce, bencillik ve fenalıklar. Şer sözcüğü sıklıkla “hayır” sözcüğü ile karşılaştırmalı ve zıt anlamlı olarak kullanılır. Bazı dinlerde şer, evrende hüküm süren kötü bir güç olarak tanımlanır ve şeytan, ahriman gibi varlıklarda vücut bulur.

Metinde altı çizili yerde belirtilmek istenen düşünce nedir? Açıklayınız.

  • Cevapİnsanın var olma amacı onu yaratan Tanrıdır. Ancak Tanrı’yı yaratan da insandır. Çünkü insan inanma ihtiyacı hisseder Kendisini güçlü bir yaratan inancına inandırır. 

Augustinus’un kötülük problemine yaklaşımını açıklayınız?

  • Cevap Aziz Augustinus’a göre kötülük insan iradesinin özgürlüğünden kaynaklanmaktadır. Tanrı size iyiliği emreder. Fakat bunun yanında bu emri otomatik uygulayacak bir karakter vermemiştir. Tanrının emrini yerine getirmeyebilirsiniz. Komşunuzu sevmeyebilir, rahatlıkla cinayet işleyebilirsiniz. Bu sizin Tanrının emirleri dahil her şeye karşı özgür irade gücünüzün olmasından kaynaklanmaktadır.

Metinden hareketle Augustinus’un Tanrı ve evren hakkında kurduğu ilişki nedir? Açıklayınız.

  • CevapAugustinus ve akıl. Akıl Augustinus’a sorar: “Neyi bilmek istersin?” Augustinus yanıt verir: “Tanrı’yı ve ruhu bilmek istiyorum.” Akıl yeniden sorar: “Daha fazlasını istemez misin?” Augustinus yanıtlar: “Hiçbir şekilde!” Augustinus’un buradaki yanıtı, onun felsefi anlayışının önemli bir kişisellik içerdiğini göstermektedir. Bu felsefi anlayış, aynı zamanda, kaçınılmaz bir şekilde dinle özdeşleşmiş bir etkinliktir. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir