10. Sınıf Felsefe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 80

10. Sınıf Felsefe ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 10. Sınıf Felsefe ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzletilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 80 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Arife AYAZ ŞAHİN, Haydar Sinan KOLUAÇIK, Mehmet UYANIK, Sarper Serkan AVCI tarafından 168 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Volkan NUR tarafından yapılmış.

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 80 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 80 Cevabı

1. Metinde bir insanın somut varlığından öte o kişinin resmine âşık olunması varlık felsefesi açısından değerlendirildiğinde bu durum hangi akıma karşılık gelir? Gerekçeleriyle değerlendiriniz.

  • Cevap: Varlık felsefesinin ideal varlık akımına karşılık gelir. Çünkü bu durumun sonucu olarak  ideal varlık meydana gelmez, değişmez, başka bir şekle girmez; onun bireyliliği de yoktur. Resme aşık olan adam resmin başka bir varlığa, başka bir şekle girmeyeceğini bilir. Daha doğrusu reddedilmeyeceğini bilir. Böylece de incineceği bir durum ortaya çıkmayacaktır.

2. Repliklerde geçen “benim dünyam” sözüyle ifade edilen nedir?

  • Cevapİnsanların kendilerine ait bir dünyaları vardır. Bu dünyayı kendi hayal dünyalarından oluşturarak beyinlerinde akıllarında kurarlar. O dünyaya istediklerini misafir ederler istemediklerini ise almazlar. Repliklerde geçen “benim dünyam” sözü işte insanın kendi aklında inşa ettiği dünyasıdır.

3. Halil’in bir resme yönelik yaşadığı bu durumun psikolojik bir sorun değil de felsefi bir yaklaşım olduğunu nasıl temellendirebilirsiniz?

  • CevapPsikolojik bir sorun olsa idi Halil’in açıklamalarından çıkaracağımız bir altyapıya bir temellendirmeye bağlanamazdı. Oysa Halil için bu durum kendi yarattığı ve bir beklenti içine girmeden sevdiği bir resme aittir, bir takıntı olsaydı karşılık beklerdi. Oysa öyle bir durum söz konusu değildir.

4. Meral’in kendi resmi ile kendisini bir ve aynı olarak kabul etmesi hangi varlık anlayışına karşılık gelir? Değerlendiriniz.

  • CevapReel varlığa denk gelir. Çünkü reel varlığa göre zaman ve mekan içinde yer alabilir, meydana gelebilir, değişebilir hatta şekil bile değiştirebilir.  

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.