10. Sınıf Felsefe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 157

10. Sınıf Felsefe ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 10. Sınıf Felsefe ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzletilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 157 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Arife AYAZ ŞAHİN, Haydar Sinan KOLUAÇIK, Mehmet UYANIK, Sarper Serkan AVCI tarafından 168 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Volkan NUR tarafından yapılmış.

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 157 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 157 Cevabı

1. “Gerçek varlık” ile “yapay varlık” ayrımı neye dayanıyor? Robotlar insanın yerini alabilir mi? Nasıl?

  • Cevap: Ruhu olan varlıklar ile insan eliyle yeniden üretilen varlıklar kast edilir. Bir gün robotlar insanın yerini alabilir. Distopik gibi dursa da insan bu bencil üretimine ve doyumsuzluğuna devam ederse kendi sonunu kendi hazırlayacaktır.

2. Robotların bilme ve akıl yürütmesi ile insanın bilme ve akıl yürütmesi arasında nasıl bir bağ bulunmaktadır? Robotlar da kendi kendilerine araştırma yapıp bazı kavram ve terimler oluşturabilir mi?

  • Cevap: İnsan düşüncelerinde özgürdür, uçsuz bucaksız bir düşünme ve hayal kurma gücüne sahiptir, oysaki robotlar birer matematiksel logaritmadır onlara ne yüklüye veya matematiğin onlara verdiği ölçü derecesinde bilme ve akıl yürütme özelliklerine sahiptirler. 

3. Robotlar, sağduyu ve vicdan sahibi olabilir mi? Yaşananlara iyi-kötü, güzel ve çirkin gibi değerler verebilir mi? Nasıl?

  • Cevap: Hayır olamaz, çünkü yapay duygulu robotlar olsa da sonuçta bir ruhları yotur. Şarjları doldurulmadan bir süs eşyasından farksızdırlar. Bu dünyayı ele geçirseler bile bu gerçek değişmeyecektir. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir