10. Sınıf Din Kültürü Nev Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 55

10. Sınıf Din Kültürü ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 10. Sınıf Din Kültürü ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Nev Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 55 Cevabı

10. Sınıf Nev Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 55 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

Soru:

Hz. Ali (r.a.) bilgeliği ve kahramanlığı yanında başka hangi özellikleri ile tanınır? Araştırınız.

  • Cevap: mütevazilik, kibirlikten uzak olmak, cömert, kararlılık, 

“Hz. Erkam (r.a.)” ve “Erkam’ın evi” ifadeleri sizde ne çağrıştırıyor? Arkadaşlarınızla konuşunuz.

  • Cevap:  Miladi 594 yılında dünyaya teşrif etti. Mekke’nin nüfuzlu ve zengin ailelerinden olan Beni Mahzum’a mensuptu. Beni Mahzum, Resulullah’ın “Her ümmetin bir firavunu vardır. Benim ümmetimin firavunu da Velid bin Muğire’dir” dediği kişinin kabilesidir. Dolayısıyla Hz. Erkam Firavunun sarayında yetişen Musa gibi yetişecek, Hz. Musa’nın firavunun sarayını yıktığı gibi onun evinde yetişen sahabiler tarafından da cahiliye yıkılacaktı.

    Babası Abdümenâf, Hz. Peygamber’in Erkam b. Ebü’l-Erkam’ın evinde bulunduğu sırada İslâmiyet’i kabul etti. Hz. Ebû Bekir ile aynı gün vefat ettiği rivayet edilir. Hılfül Füdul “Zalime karşı, mazlumdan yana” hareketinin içerisinde yer almıştı.

  • Annesi Kureyş’in Benî Sehm kolundan İslâm’a ilk giren kadın sahâbîlerden olan Tümâdır. Künyesi Ümeyme bint Hizyem (Abdülhâris)’dir.

    Kaynaklarda Hazreti Erkam’ın İslamiyet’ten önceki hayatı ile ilgili bilgiye yer verilmemektedir. Bildiğimiz kadarıyla Resulullah aleyhinde söylenen sözlerin aslını öğrenmek için Resullah’ın yanına gider. Bu konuşmadan sonra Müslüman olur. Hz. Ebû Bekir’in de teşvikiyle, Ebû Ubeyde b. el-Cerrâh ve Osman b. Maz’ûn ile ayni gün müslüman olur. Müslüman olan ilk 15 kişi arasına girer. Evine gittiğinde eşi Hint binti Abdullah’a İslamiyeti anlatır ve O’nun da Müslüman olmasına vesile olur.

    Müslüman olduktan sonra Resulullah’ı evine davet eder. O sıralarda Müslümanlar için bir yer arayışında olan Hz. Peygamber (sav)’e evini gezdirir. Beğenip beğenmediğini sorduktan sonra “Evim, evindir Ya Resulullah” diyerek evini İslam’a vakfeder. O dönemde az rastlanan bir özellik olan okuma-yazmayı bildiğinden dolayı Vahiy kâtipleri arasında yer alır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir