10. Sınıf Felsefe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 96

10. Sınıf Felsefe ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 10. Sınıf Felsefe ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzletilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 96 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Arife AYAZ ŞAHİN, Haydar Sinan KOLUAÇIK, Mehmet UYANIK, Sarper Serkan AVCI tarafından 168 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Volkan NUR tarafından yapılmış.

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 96 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 96 Cevabı

1. Russell, ifadesinde bilgelik ve bilimi neden karşılaştırıyor?

  • CevapÇünkü önemli olan bilim ile ortaya konulan değil ortaya konulanı bilgelikle nasıl ve hangi amaç uğruna kullanacağımızdır. Bilgelik olmadan maddenin de maddi zenginliğin de hiç bir anlamı yoktur demek istemiştir.

2. Bilimin olumsuz etkilerinin yaygınlaşmasından kimler sorumlu tutulabilir?

  • Cevap: Siyasiler, savaştan beslenen azılı katiller, para için yapmayacakları kötülük olmayan bencil ve kötü insanlar olabilir.

3. Bilimin kötüye kullanımının engellenmesi için neler yapılabilir?

  • CevapBilimsel bulgu veya çıktıların güvenilir ellerde olduğuna ve insanların faydaları için kullanılacağına emin olmak gerekmektedir. Aksi durumda silah üreten kişi şunu unutmamalıdır ki ürettiği silahla bir gün öldürülebilir.

4. Russell’ın bildiride etkin rol oynayan tavrını, “bilgelikle birleşen bilim” görüşüne göre değerlendiriniz.

  • Cevap: Bahsettiğimiz üzere bilgi salt yalnız başına ancak bir güç olur. Bu güç ise kötü emellerde yıkıcı bir güce dönüşebilecekken iyi insanların elinde insanlığın hizmetinde kullanılacak bir güce dönüşecektir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.