10. Sınıf Fizik Berkay Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 220

10. Sınıf Fizik ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 10. Sınıf Fizik ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Berkay Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 220 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “10. Sınıf Berkay Yayıncılık Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Dr. Tuncay TUNÇ, Necati BAĞCI tarafından 282 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Erman BİLİNGEN tarafından yapılmış.

10. Sınıf Berkay Yayıncılık Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 220 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

Işık; hava, su veya cam gibi saydam ortamların birinden diğerine geçerken neden doğrultu değiştirir, bu sırada ışığın hangi özellikleri değişir?

  • Cevap:

Görselde, havadan suya giren ışık, suda bir dizi yansımayla adeta suyun akış yolunu takip ediyor. Bu olaya günlük hayattan örnekler verebilir misiniz? Bu olayın teknolojik uygulamaları nelerdir?

  • Cevap:

Kesitleri şekillerdeki gibi olan mercekler ışığı nasıl kırar? Kesitleri farklı olan bu mercekler, nerelerde ve hangi amaçlar için kullanılır?

  • Cevap:  Kırılma olayı; ışığın saydam bir ortamdan farklı bir saydam ortama geçerken doğrultu değiştirmesidir. Aynı ortamda ışık kırılmaz. Kırılma olayının olabilmesi için:
    1. Saydam ortam olmalıdır
    2. Saydam ortamın yoğunlukları farklı olmalıdır.
  •  Kırılma olayının asıl nedeni ışık farklı saydam ortamlara geçerken hızının değişmesidir. Işığın saydam ortamlardaki hızı, ortamın yoğunluğu ile ters orantılıdır. Ortam ne kadar yoğunsa hız yavaştır.

    Aklımızda kolay kalması açısından ortamın yoğunluğu ile hızı şöyle açıklayabiliriz. Mesela sırtımızda yük taşıdığımızı düşünelim. Yükümüz ne kadar artarsa hızımız o kadar yavaşlar. Bu örnekte yük yoğunluğu temsil etmektedir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.