10. Sınıf Biyoloji Berkay Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 191

10. Sınıf Biyoloji ders kitabı cevapları her sınıf ve düzeyden öğrencilerin ödevlerine yardımcı olması için paylaşıyoruz. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı için okullarda okutulan 10. Sınıf Biyoloji ders kitabı etkinlik cevapları için bu sayfayı baştan sona inceleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için her bir etkinliği ayrı ayrı çözümledik. Eklenmesini ve düzeltilmesini istediğin yerler olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Berkay Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 191 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “10. Sınıf Berkay Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Seda BİKRİÇ tarafından 226 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Erman BİLİNGEN tarafından yapılmış.

10. Sınıf Berkay Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 191 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

Soru:

3. Aşağıda verilen cümlelerdeki boşlukları yanda verilen terimleri kullanarak tamamlayınız.

Cevap1. Habitat; 2. Karbondioksitsera etkisi; 3. Ozon, azotdioksit; 4. Morötesi; 5. Asit yağmurları; 6. Otobiyolojik; 7. Biyolojik birikim; 8. Organik; 9. Enerji; 10. Erozyon

1) Türlerin kendine uygun yaşama ortamlarına ….Habitat….denir.
2) Güneş ışınlarının atmosferde artan……Karbondioksit…….., su buharı, metan vb. gazlar tarafından tutularak yeryüzünün normalden fazla ısınmasına ………sera etkisi…..denir.
3) Yeryüzüne yakın atmosfer katmanlarının egzoz gazları ile tepkimeye girmesi sonucunda  atmosferde…..Ozon……..ve…..azotdioksit……gazları birikerek ozon kirliliğini meydana getirir.
4) Ozon tabakası Güneş’ten gelen ……..Morötesi…….. ışınları uzaya yansıtarak atmosferin sıcaklığının düşmesine neden olur.
5) NO2 ve SO2 gibi bileşiklerin atmosferde tepkimeye girerek yağışlarla yeryüzüne dönmelerine ……Asit yağmurları…….. denir.
6) Akarsulardaki ve denizlerdeki kirliliğin mikroorganizmalar tarafından oksijen kullanılarak temizlenmesine……Otobiyolojik…….temizleme denir.
7) Toprakta bulunan zehirli maddelerin besin zinciri yoluyla canlılara taşınmasına ve canlıların dokularında toplanmasına……Biyolojik birikim……denir.
8) Suni gübreler kullanılmadan yapılan tarıma………Organik…….tarım denir.
9) Işık kirliliği her şeyden önce…….Enerji….israfıdır.

10) Çeşitli nedenlerle toprağın yer değiştirmesine…….Erozyon……denir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir